Wpis z mikrobloga

#!$%@?, miraski, nie wiem jak ludzie kupują samochody za mały hajs (do 10k), wymagań dużych nie było, różowy szukał autka . Oglądałem ~16 aut i trzeba być debilem żeby takie strucle kupić. Jeden telefon - Seat Ibiza 1.4 cena 10400zł, pytam o blacharkę "On się nie zna trzeba podjechać zobaczyć", pojechałem... Kwitł jak rabaty kwiatowe, WSZĘDZIE!. I wiele innych.. Ibiza 1.9 - 10000, tył spawany z budki telefonicznej + sprzedający który mało nas nie pozabijał na jeździe próbnej. Corolla z betoniarką szpachli na drzwiach czy Cordoba zostawiająca dwa ślady. Miraski, jak kupujecie auto, bierzcie kogoś ogarniętego.. Dopiero wczoraj udało mi się kupić autko w DOBRYM stanie, Bora 1.6 ben + gaz do poprawki lakierniczej.

#motoryzacja #samochody
  • 23
Jak ktoś nie potrafi przez telefon podać dość precyzyjnego info to nie ma co jechać

@Rick_Sanchez: Nie zgodzę się. Chciałem włąśnie tak sprzedać samochód: mówiłem wszystko. Nikt nie zdecydował się przyjechać. Ograniczyłem się do minimum i od razu się ruszyło.
@murgal: O przypomniało mi się jeszcze. Jeździłem kiedyś sporo z handlarzami jako kierowca, żeby przyprowadzać zakupione przez nich graty. Raz trafiliśmy na jakąś podkielecką wieś gdzie chłop przez telefon wychwalał samochód pod niebiosa, a na miejscu wyszło że grat mechaniczny, dodatkowo malowany pędzlem chyba xD. Na pytanie do gościa, czemu tak perfidnie kłamał odpowiedział, że "On kiedyś przez półpolski za kombajnem jechał, i jak dojechał to wyszło, że nie jest taki
@murgal: jest taki jeden sposób. Jak masz daleko to mówisz sprzedawcy że domagasz się zwrotów kosztu dojazdu (podajesz kwotę) jeżeli coś w ogłoszeniu albo prezentacji telefonicznej nie zgadza się ze stanem faktycznym. Większość wtedy wpada w głupi śmiech, niektórzy się złoszczą za marnowanie czasu. Niewielki procent nie ma z tym żadnego problemu - i po takie auta warto jechać.
@Mithrindil: Taaa, kiedyś do mnie przyjechał taki gościu to mu wszystko pasowało oprócz ceny, no przecież miała być do negocjacji to dlaczego pan mi nie chce sprzedać 2k zl taniej, niech mi pan zwraca za podróż xD