Wpis z mikrobloga

Wczoraj byłem z cumplami w #roomescape w #warszawa nie wiem Mirki , czy wiecie o co chodzi, ale jakiś dłuższy czas temu w telewizji było o tym w miarę głośno, że zrobiono w życiu realistycznym taka gre komputerową. Nie spodziewałem się kompletnie jak wspaniałe to będzie przeżycie ( ͡ ͜ʖ ͡). Chodzi o to, że wchodzicie grupą do pokoju i was w nim zamykają. Macie 60 minut na wyjście, przy czym, wyjść możecie jedynie rozwiązać różne szyfry , praca grupową, zręcznością, ale przede wszystkim umysłem i umiejętnością szukania różnych przedmiotów. Jeśli nie będziecie w stanie nic zrobić ani wymyślić dostaniecie podpowiedź co zrobić. Polecam wybrać się ze znajomymi grupą 4-5 osobową, bo w więcej osób będzie trochę za mało miejsca w pomieszczeniu, naprawdę bardzo fajne przeżycie.

#coolstory #truestory #gryrealistyczne
  • 11
@towarprawemnietowarem: nie trzeba się podciągać ni nic, tylko przede wszystkim głowa musi być sprawna ;)

mieliśmy pokój w którym wchodziło się po drabinie na malutki balkonik na którym były wskazówki itp, ale nie każdy musi tam wchodzic wystarczą dwie osoby a reszta na dole coś szuka i wymyśla.
@STL9: też polecam, byłem w Łodzi, nie wyszliśmy :P ale niewiele brakowało :)

Byliśmy w pokoju coś na kształt filmu Piła, był to stary gabinet dentystyczny rodem z horroru, każdy z nas (5os.) był przykuty do czegoś, koleżankę usadzili i przykuli do fotela dentystycznego :D

Ogólnie mega zabawa :)