Wpis z mikrobloga

W związku z faktem, że pod ostatnim wpisem dzięki @wujeklistonosza i @Dzangen udało mi się dowiedzieć, że istnieją osoby, które nie wiedzą kim był Stalin, albo myślą, że Bitwa pod Grunwaldem odbyła się w 1600 roku, proponuję #glupiewykopowezabawy

Jakie najgłupsze stwierdzenia udało Wam się usłyszeć od swoim znajomych?

Od siebie dorzucam znajomą, która stwierdziła, że Jan Paweł II urodził się w Żelazowej Woli i inną która nie wiedziała kim są "ciapaci" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#niebieskiepaski #rozowepaski #pytanie #bekazpodludzi
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@peralta: Koleżanka uparcie twierdziła m, że dziury ozonowe biorą się stąd, że startujące rakiety przebijają atmosferę, lecąc w kosmos.

Panna, którą poznałem na jakiejś imprezie pobiła jednak to powyższe. Gdy rozmawialiśmy o przyszłości gospodarki UE, mówiliśmy o przyjmowaniu euro przez państwa, w tym Polskę - dywagowaliśmy, czy to nastąpi, a jak tak, to kiedy. Ktoś nagle zmienił lekko temat wspominając o USA i mówiąc, jaki wg niego będzie kurs dolara,
  • Odpowiedz
@peralta: Znajoma przez kilka lat nie oglądała telewizji i nie czytała gazet. Potem w rozmowach wychodziło, że nie wiedziała o wojnie na Ukrainie, zaginionym Boeingu czy kim jest Kamil Stoch. Inna panna mieszkająca od 10 lat w Polsce, ale pochodząca z Ameryki Południowej nie wiedziała, że w ogóle istnieje takie państwo jak Białoruś.
  • Odpowiedz
  • 0
@peralta: znajoma pyta co odpowiada za równowagę. Długo nie myśląc odppwiadam: błędnik.
Tu pojawia sie pytanie owej znajomej: A to jest w tabletkach?
  • Odpowiedz
inną która nie wiedziała kim są "ciapaci"

@peralta: połowa wykopu tego też nie wie i myli to określenie z shitskinami, to raz. Dwa, że tak przecież niektórzy mówią na hindusów, ale słowo klucz, mówią, a nie że to się ogółem przyjeło więc nie ma z czego mieć beki. Sorry.
  • Odpowiedz
@peralta: do tej pory pamiętam jak jedna z koleżanek w podstawówce na pytanie o najzimniejszy rejon Polski odpowiedziała Antarktyda :) Była ogólnie głupia, ale z geografii to był jełop konkursowy :)
  • Odpowiedz
Kolega z Warszawy pytał się gdzie jest Pałac Kultury i Nauki. (nie o ulice, lecz miasto...)
Albo z podstawówki odpowiedź koleżanki na sprawdzianie "fosa to człowiek, który lepi garnki"
  • Odpowiedz
@peralta:
@wujeklistonosza: koleżanka w LO miała pokazać na mapie Polskę. A u mojego nauczyciela geografii pokazanie kraju polegało na obrysowaniu wskaźnikiem dokładnych granic danego państwa. Koleżanka długo szukała Polski na mapie Azji... Po zmianie mapy na Europę pokazywała Niemcy. Ale ona generalnie jakaś nie kumata była.
  • Odpowiedz
@peralta: kiedyś w gimbazie na sprawdzianie z historii (jakoś z XVII w.) koleś nie wiedział co to był za potop, to mu powiedziałem, że rosyjski, a Jan Kazimierz był księdzem, no i potem miał do mnie straszne pretensje, że to moja wina, że dostał 1

albo w licbazie koleżanka poprawiała sprawdzian z I WŚ, bo chciała dostać 5 na koniec, no i ogarnięta bardzo nie potrafiła odpowiedzieć w którym roku
  • Odpowiedz
@peralta: na lotnisku koleżanka zobaczyła napis "Schengen/Non Schengen" i powiedziała: "Co to znaczy? Przyloty/Odloty?" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz