Wpis z mikrobloga

@Neaopoliti: Ta. Brutalnie doświadczyłem tego na własnej skórze. Ten screen jest z momentu gdy nie mam już dostępnych żadnych zadać pobocznych, zleceń ani poszukiwań(chociaż brakuje mi chyba kilku planów na mistrzowski ekwipunek kota). Nawet całą talię w gwinta zebrałem. Tak czy siak wbiłem tylko 25lvl.
@Wiedmolol: Spróbuj tego samego z innym buildem niż pod znaki to pogadamy:P Jaki poziom trudności?
@Zyvalt: Najlepiej robić wszystkie poboczne jakie się ma dostępne przed głównymi jak się chce jak najwyższy poziom wbić. Ja specjalnie teraz questy wyprzedzam żeby mi doświadczenia nie dawały bo jak dla mnie to za szybko kolejne poziomy się zdobywa, czekam na moda który redukuje ilość doświadczenia o połowę.
@Kazak77: A zresztą może i budowałem się na znaki, ale jedynym użytecznym skillem było Quen. Ten gryf zabijał mnie jednym ciosem także Quen ostro pozwalał mi przeżyć. Igni użyłem, ale zadawał tak mały damage, że już więcej go nie wybrałem.

Cała siła szła z odwaru z archegryfa. Co prawda im mniej HP ma przeciwnik tym mniej bonusowych obrażeń, ale tak czy siak IMO jest to najlepszy odwar w grze.
@Kazak77: ale to jest jakis mechanizm z tym expieniem? Ja wczoraj zorientowalem sie, ze nie dostaje ecp za mainquesty i ktorys Mirek podlinkowal forum eng cdp, ze to blad jest... Mam 17 lvl i nie wiem czy grac dalej czy nie :/
@neo_vir: Zależy który masz lvl. To chyba działa tak, że jeśli quest jest już szary z powodu twojej przewagi lvla, to nie dostaniesz za niego expa. Przynajmniej w dużych questach. Za te mniejsze jeszcze czasem po 25 czy 50 PD dostaniesz.

@grzegorz-zielinski: Och ty niewierny tomaszu.
@Wiedmolol: Na przeciwników z wyższym levelem się zakłada runy na krwawienie, talent z alchemii który daje szansę na zatrucie gdy mamy założony olej i próbuje się podpalić przeciwnika Igni + Smoczy Sen. Wszystkie te 3 rzeczy zabierają % max hp przeciwnika i mogą działać razem, nawet achievment za coś takiego jest.