Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +61
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
picasssss1 +189
Wprowadzili w firmie nowy system premiowy, jeden chłop ze zmiany dosyć mocno się zafiksowal żeby wyrabiać progi i zarabiać grube pieniadze.
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
Czy handlarze używanych aut w #uk oszukujo? Może to pytanie powinno być o to jak oszukujo. Chcę kupić tutaj samochód i przygotowuję się merytorycznie. Chcę absolutne jeździdło, nie zależy na prestiżu. Wymagania to rok produkcji od 2005, przebieg do 70K mil i cena optymistycznie do 2k Ł. Moje typy to Hoda Jazz, Fiat Grand Punto, Mitsubishi Colt i podobne
Handlarz czy osoba prywatna?
Ufać handlarzom? Ogólnie rynek jest bardziej cywilizowany tutaj, ale handel autami to specyficzna branża.
Brać dodatkową gwarancję?
Jak czyta dokumenty MOT? Nigdy nie widziałem żadnego na żywo.
Jakie dokument wskażą rzetelność przebiegu?
Będe wdzięczny z rady.
#uk #januszebiznesu #samochody
Wiele razy mówił ze w uk jest taki ruch na autach ze się nie opłaca robić przekrętów bo kary duże.
Pozdrawiam i powodzenia
W MOT masz historie przebiegu. Od handlarza bezpieczniej. Nie ryzykujesz kupna auta z kredytem lub skasowanego. W tej cenie i wartosci pojazdu dodatkowa gwarancja to iluzja. Zawsze masz podstawowa gwarancje ( fit for purpose ) w cenie.
Myślałem o Astrze, ale raczej ustawiam ją na końcu listy. Jedno Punto wydaje mi się dobrym dealem: 60k przebiegu, 1.2 benzyna, rok 2006 i dodają 2 lata bezplatnego serwisu. Kosztuje 2k Ł.
To handlarz prowadzący jednocześnie garaż. Jeżeli sprzedawałby niebezpieczne auto to chyba by nie oferował serwisu, bo bym pukał do niego co chwilę, prawda? Oczywiście muszę się najpierw dowiedzieć co rozumieją przez bezpłatny serwis i co on obejmuje.
Czy handlarz może sprzedawć auto które nie ma czystego
Komentarz usunięty przez autora
@benzdriver: czy istnieje jakiś program bądź ustawa chroniąca kupców używanych aut?
@benzdriver: a jakie autobyś polecił w zakresie który podałem? Zdziwiłeś mnie pisząc ze Honda Jazz to same wydatki.