Wpis z mikrobloga

Bogowie, JavaScript byłby taki fajny, gdyby jednocześnie nie był tak bardzo #!$%@? ;O
JS przypomina takiego bezrobotnego Józka, który mimo iż nie nadaje się do niczego większego i ambitniejszego, to ciągle szuka sobie zajęcia, byleby mieć na następną butelkę wódki - albo go wyszkolą i rozwiną do nowoczesnej pracy, albo ciągle będzie na siłę kosił trawnik sąsiadom.
#javascript #programowanie
  • 18
@Nadrill: no to wpadliśmy w infinite loopa, bo jakiś frajer próbuje dobrać się do property isEnoughOfLaught obiektu, który nie jest obiektem oczekiwanego typu i sprawdza czy wartość jest true - god praise JavaScript ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
@Marmite: ja widzę - niechaj skończą i wprowadzą ES6, dopiero potem kminią co dalej. ES7 będzie przeto rozwijał ES6, a nie ES5 - więc draftowanie go teraz jest bardzo bezsensowne.
@PsichiX: Ale dlaczego nie myśleć jeszcze o ES7? Tym bardziej że ES6 ewidentnie jest podłożem do ES7 (Promise'y, iteratory, generatory). No i poza tym specyfikacja ES6 jest już z tego co wiem od dawna zamrożona.
@Marmite: ale serio-serio nic już w ES6 nie modyfikują? jeśli tak, to czemu nie zaimplementują tego wszędzie? o ile wiem, to nie wszystkie testowane ficzery ES6 są zaimplementowane w VMkach :< mylę się? :O
@PsichiX: No na pewno już od bardzo dawna nie ma dużych zmian, nie wiem czy teraz już tylko fixują jakieś drobne rzeczy czy na czym to stoi, dawno nie byłem na es-discuss, ale pamiętam że już wspominali coś o "final version".

jeśli tak, to czemu nie zaimplementują tego wszędzie?

przecież już od bardzo dawna wiele ficzerów z ES6 jest w przeglądarkach :P a że nie wszystkie... cóż, kwestia czasu.
@Ginden: @Marmite: git, przynajmniej jedna część jest już zamknięta - teraz niechaj to radośnie zaimplementują wszystko w popularnych VMkach, bo inaczej to nadal tylko jaranie się zajebistościami ES6 i ES7, a w użytku tego nie zastosujesz, bo VMki nie są zgodne w tej kwestii :>