Wpis z mikrobloga

Najwieksza zmora krecenia sie w #gamedev
Wrzucalem ten filmik juz przy roznych okazjach, ale wrzuce ponownie, by podlinkowac go pozniej wykopkom, ktorzy pisza w tej sprawie na PW. :D
JavaDevMatt - Najwieksza zmora krecenia sie w #gamedev
Wrzucalem ten filmik juz przy...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam taki świetny pomysł na grę MMO! Ona będzie miała wszystko! I będzie z otwartym światem. Coś jak World of Warcraft, ale lepsza!

Już zrobiłem plan i rozpisałem wszystkie postacie. Będą różne frakcje i postacie się będą zmieniać. I w ogóle nie będzie gildii, tylko takie grupki. I będzie miała świetne PvP!

Zbieram właśnie zespół. Oczywiście pomysł jest mój, a wy tylko programujecie.

@
  • Odpowiedz
@tony_soprano: widzialem chinskie mmo z wlasn silnikiem edytorami toolsami. Podziwiam jak mozna bylo te ponad 500 tys linio kodu albo wiecej ( nie pamietam huz). I jeszcze gra zostala wstrzymana.
Uzywajac gotowego silnika nie trudno sie robi mmo jakies mniejsze. Ovzywiscie pod warunkiem ze to nie kolejne fantasy z 16000 questami i fabula
  • Odpowiedz
@MP0WER:

mniejsze

mmo

Wybierz jedno. Ale serio to kłóci się to ze startupem na którym chcesz zarobić a mmo to ryzyko tak duże ze po prostu pokazuje nieogarniecie twórców
  • Odpowiedz
To prawda. Ja zamierzam robic wlasne ale bardzieh jako hobby. Jakby gralo 1-5 k bym byl zadowolony. Ale tu tez chodzi o nauke przy tym nowych rzeczy. Ale wiadomo zena tym sie nie zarobi kokosow robiac indie. Srednie mmo robi min 150 osob i budzety 6 cyfrowe
  • Odpowiedz