Wpis z mikrobloga

Zainstalowałem sobie #quizwanie parę dni temu. Login jak na mirko: wonsz_smieszek.

Weźcie pograjcie ze świeżakiem :) Mam limit 8 gier i losowi przeciwnicy potrafią mi cały wykorzystać, bo wiszą na 6 rundzie po 40 godzin :/

Nie mam pojęcia, które mam miejsce w rankingu, bo darmowa aplikacja.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wonsz_smieszek: pierwsza rada: zainwestuj te niecałe 9 złociszy i kup premium bo naprawdę warto (głównie ze względu na dostęp do statystyk i brak limitu aktywnych gier), druga rada: pograj z losowymi aż dojdziesz do jakiegoś poziomu bo nikomu z góry nie opłaca się z Tobą grać (za przegraną ma -9 pkt. a za wygraną +1 pkt. za to Ty za wygraną dostaniesz w c--j punktów a za przegraną Ci za
  • Odpowiedz
@Kokon89: na razie obczajam, bo troche się boję, że jestem za głupi żeby w to grać :)

ale jeśli mogę spytać o radę: gdzie są opisane zasady punktowania?
czy ktoś kto ma premium widzi moją pozycję w rankingu?
  • Odpowiedz
@EmPfLiX: dzięki :) a nie wiesz jak z tymi punktami jest?
To co podał @Kokon89: -9/+1 dotyczy tylko osoby, która jest wyżej w rankingu? A jak ktoś jest niżej, to ile dostaje za każdy wynik?

Czy punkty przyznane w rankingu zależą od tych punktów w trakcie rozgrywki? Czy dostanę więcej pkt za wygraną 15:8 niż za 15:14?
  • Odpowiedz
@wonsz_smieszek: a co do ilości punktów to jest to ruchome... im jesteś dalej (w dół) od osoby która jest wyżej od Ciebie w rankingu tym więcej punktów dostaniesz i odwrotnie (maks jest -9/+25)
  • Odpowiedz
sporą macie wiedzę, to dobrze. Ale jak już ponad godzinę gram, to mam wrażenie, że sporo osób korzysta z kompa na szybko, żeby znaleźć odpowiedź :)
  • Odpowiedz
@Pawek87: na razie jestem na 1900 miejscu i jak do tej pory więcej niż 9 punktów mi nie odjęło, musi być chyba mega przepaść punktowa w rankingu żeby więcej stracić ?
  • Odpowiedz