Aktywne Wpisy
lubie-sernik +17
Jakiś typ chrapie... Duszno mi tu, nie mogę spać (╯︵╰,)
Nie chce być w tym szpitalu już
Nie chce być w tym szpitalu już
Totalnie hipotetyczna sytuacja: Dostajesz milon dolarów za zabicie losowej osoby i nie ponosisz za to konsekwencji, idziesz na taki układ? Ciekawy jestem jak bardzo konsekwencja kary odstrasza ludzi od takich zachowań.
#psychologia #prawo #policja #pytanie #kryminalne
#psychologia #prawo #policja #pytanie #kryminalne
Zabijam losowego człowieka za milion dolarów
- Tak 46.9% (30)
- Nie 53.1% (34)
Zielone ziarna kawowca.
Wiecie, że surowe ziarna kawowca wspomagają proces odchudzania, oczyszczają organizm z toksyn, działają przeciwzapalnie, zmniejszają rozwój komórek rakowych i opóźniają starzenie? To tylko kilka z właściwości „małej zielonej” ;)
Kwas chlorogenowy zawarty w ziarnach zielonej kawy ma korzystny wpływ na obniżenie wchłaniania cukrów z pokarmów. Substancja ta spowalnia metabolizm węglowodanów, przez co stymuluje nasz organizm do spalania tkanki tłuszczowej. Napar z surowych ziaren zalecany jest jako suplement, który pomoże nam w szybszym osiągnięciu celu, jakim jest utrata wagi.
Zielona kawa jest również idealna dla osób, które nie przepadają za smakiem palonej kawy, ale chciałyby skorzystać z jej pobudzających właściwości. Oba rodzaje naparu zawierają zbliżoną ilość kofeiny. Surowe ziarna pozbawione są jednak charakterystycznego dla kawy palonej zapachu i aromatu.
Jak ją przygotować?
Zieloną kawę pijemy podobnie jak klasyczną, czarną. Zmielone ziarna wsypujemy do filiżanki (ok. 3 łyżeczki) i zalewamy gorącą wodą, najlepiej o temp. 90 °C. Napar pijemy po 3-5 minutach parzenia. Smak kawy jest lekko cierpki, bardzo zbliżony do zielonej herbaty, ale ma aż trzykrotnie więcej antyoksydantów! Według uznania możemy dodać do niej łyżeczkę miodu.
#kawa #odchudzanie