Aktywne Wpisy
#zwiazki
Co można kupić rózowej na 10 lecie ślubu?
Jak się za to zabrać?
Rocznica już za miesiac a ja nie mam pomysłu. Przecież termomixa jej nie kupię bo się wkurzy.
Najgorzej że wyjazd weekendowy nie bardzo wchodzi w grę bo moja matka ubzdurala sobie zrobić wtedy swoje urodziny, też okrągłe i zaprasza calą bliższa i dalszą rodzinę .
Chyba że wziąłbym na ten dzień urlop - przypadnie w srodku tygodnia
Co można kupić rózowej na 10 lecie ślubu?
Jak się za to zabrać?
Rocznica już za miesiac a ja nie mam pomysłu. Przecież termomixa jej nie kupię bo się wkurzy.
Najgorzej że wyjazd weekendowy nie bardzo wchodzi w grę bo moja matka ubzdurala sobie zrobić wtedy swoje urodziny, też okrągłe i zaprasza calą bliższa i dalszą rodzinę .
Chyba że wziąłbym na ten dzień urlop - przypadnie w srodku tygodnia
Niedawno były #heheszki, żeby naszym dziadkom schować dowód przed wyborami, co by nie mogli zagłosować na pis.
Teraz się okazuje, że co niektórzy rodzice powinni schować dowód swoim dzieciom, żeby czasem na konfe nie zagłosowali
#bekazpisu #konfederacja #polityka
Teraz się okazuje, że co niektórzy rodzice powinni schować dowód swoim dzieciom, żeby czasem na konfe nie zagłosowali
#bekazpisu #konfederacja #polityka
prawdziwą włoską pizzę?
Danie jest proste jak konstrukcja cepa, a jak spróbujecie - przestaniecie kupować
te paskudztwa w pseudopizzeriach.
3. SOS
----------------------------------------------
1. Pomidory (najlepiej dobre z targu, "mięsiste")
2. Bazylia
3. Czosnek
4. Oliwa
5. Sól. pieprz
Kroimy pomedory w kostkę, wrzucamy do garnuszka
i gotujemy na ciapaję. Dodajemy soli, pieprzu, łyżeczkę oliwy
i ze dwa ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
Podgotowujemy aż zrobi się smaczny sosik
Mozarellę potnijcie wcześniej na wąskie paski i przełóżcie ręcznikami papierowymi,
żeby zebrać nadmiar wody
4 Wałkowanie
------------------------------------
Wykładamy blachę lub inne naczynie w którym będziemy piec
(Czsami piekę w takim ikeowskim do ciast)
folią i smarujemy oliwą. Na tym ręcznie - powtarzam ręcznie
rozwałkowywujemy ciasto starając się zrobić jak najcieńsze,
i okrągłe. Z tego co pamiętam ten etap zawsze był najtrudniejszy.
Używanie wałka spowoduje ze ciasto będzie smakowało jakby je ktoś rozwałkował...
Oczywiście o jednym zapomniałem - liczy się czas. także w momencie
gdy ciasto wam wyrosło odpalacie piekarnik na maksa.
Składniki a w sczególności ciasto, nie powinno leżeć bezczynnie
Zatem gdy już macie sos, obrzucacie go kostkami mozarelli.
Ktoś zapyta jak z pasków na które wcześniej pocieliśmy mozarrellę
zrobić kostki - nie da się pociąć na cienke paski, takze będą kostki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciasto - sos - mozzarela - na to wg upodobań
Protip: Idzicie do dobrego sklepu i kupcie 6-7 plasterków jakiegoś turbo-wypasionego
salami czy szynki za pare stówek. Dobra pizza wymaga tylko paru palsterków.
Zapłacicie może 5zł ...
W piekarniku tego nie osiągniemy także ciśniemy ile fabryka dała.
tam jest najcieplej. I pieczemy bez wentylaora (włączam minutę dwie przed końcem)
8-9 minut
Smacznego (ʘ‿ʘ)
Jak kto zrobi wg tego przepisu dajcie znaka i jakąs fote jak efekty : )
taktyk
Może nie znam się jakoś szczególnie na piekarnikach, ale w licbazie miałem piątkę z fizyki. :x
taktyk jak #!$%@?, aż zrobię taka pitce