Aktywne Wpisy

wuwuzela1 +2
MEDI Mirabelki i Mirki
Czy to sie kwalifikuje do szycia?
Przedwczoraj się dziabnałem nożem
Wczoraj u lekarza rodzinnego zapomniałem pokazać
Zrośnie sięczy na SOR z tym trzeba czy moze NPL wystarczy ?
#zdrowie #medycyna #pogotowie #chirurgia #lekarz #lekarzpoz #ratownikmedyczny #ratownictwo #ratownicy
Prośba o niewypowiadania się użytkowników nie wywodzących się ze służby zdrowia.
Czy to sie kwalifikuje do szycia?
Przedwczoraj się dziabnałem nożem
Wczoraj u lekarza rodzinnego zapomniałem pokazać
Zrośnie sięczy na SOR z tym trzeba czy moze NPL wystarczy ?
#zdrowie #medycyna #pogotowie #chirurgia #lekarz #lekarzpoz #ratownikmedyczny #ratownictwo #ratownicy
Prośba o niewypowiadania się użytkowników nie wywodzących się ze służby zdrowia.
źródło: image
Pobierz
WielkiNos +408
Nasze polskie dzieci boją się jechać do szkoły, bo lewactwo sobie urządziło pomoc dla pokrzywdzonych nielegalnych imigrantów niewiadomego pochodzenia.
Wszystkim członkom tych organizacji, które ich tu sprowadzają powinno się zawieźć tych ludzi do domów. Pomogli im się przedostać niech się sami nimi zajmują.
#imigranci #bekazlewactwa #takaprawda
Wszystkim członkom tych organizacji, które ich tu sprowadzają powinno się zawieźć tych ludzi do domów. Pomogli im się przedostać niech się sami nimi zajmują.
#imigranci #bekazlewactwa #takaprawda
źródło: temp_file4670371129467978099
Pobierz

Nie ma to jak pod płaszczykiem anty systemowości umożliwić początek zmian, które mają na celu wzmocnienie duopolu PO-PiS.
#niepopularnaopinia #wybory #kukiz #korwin
@M4rcinS: A operacja Kukiz to był majstersztyk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_e8Pabq5rhETRnJW7NUNjYckpTzgJgJfC.jpg
PobierzOgarnij że JOW do Senatu jest 4,6x większy niż do Sejmu.
Ogarnij że nigdy nie było wyborów do Sejmu z możliwością kandydowania niezależnych od 1991 roku.
Ogarnij wyniki z 1993 roku.
@M4rcinS: a skad taki wniosek wyciagnałes?
@erbo: Powiedz mi jak każdy z tych punktów które wymieniłeś ma sprawić, że nie zaistnieje sytuacja w której 2 partie, w tym wypadku PO i PiS, zgarną praktycznie każdy możliwy
źródło: comment_E7z9y5FIn61EPmxW11yoQTI3nSepbGmq.jpg
Pobierz@grzegorz-zielinski: No w pewnym sensie. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@maciej-kalinowski: Też nad tym się zastanawiałem, ale wydaje mi się (nie jestem pewien), że długofalowo będzie to działało na ich korzyść. Jak się ludzie zdenerwują
Ogarnijcie wyniki wyborów na prezydentów i burmistrzów, a potem piszcie takie bajki i fantasmagorie.
Serio nie mam czasu tłumaczyć oczywistych oczywistości.
Polecam też wyniki wyborów w JOWach na Ukrainie.
Co do Ukrainy to polecam artykuł, KTO się NAPRAWDĘ dostał z JOW-ów, argument z Ukrainą to tzw. "automasakracja". http://wpolityce.pl/polityka/221329-jednomandatowe-okregi-wyborcze-czyli-ciemna-strona-ukrainskiego-parlamentaryzmu
No dobra, to "ogarniam" te wybory do parlamentu na Ukrainie. Sprawdzam ordynację - mieszkana, połowa z list krajowych, druga połowa w JOWach. Dobra, sprawdzam kto wygrał te wybory - z list krajowych weszło 5 partii - Front Ludowy - 64 miejsca, Blok Poroszenki - 63 miejsca, Samopomoc
@M4rcinS:
A wiesz dlaczego mistrzu intelektu?
BO LOKALNE KOMITETY NIE STARTUJĄ DO PARLAMENTU!!!!!!!
A wiesz dlaczego?
PRZEZ PRÓG WYBORCZY 5% KTÓRY W 1993 DAŁ z 4,6MLN GŁOSÓW - 0 MANDATÓW W SEJMIE.
Podczas gdy SLD za 2,8MLN głosów dostało 177 mandatów.
@M4rcinS:
Gówno prawda, polskiej demokracji zdecydowanie bliżej do Ukrainiy niż krajów Europy zachodniej, poza tym gdzie w Europie zachodniej masz JOWy i demokrację od 25 lat? xD
@M4rcinS: Oczywiście że ma przełożenie na nasze warunki bo w Polsce w wyborach lokalnych tak samo wygrywają kandydaci niezależni, a nie partyjni.
Dokładnie dlatego trzeba znieść próg wyborczy, a nie wprowadzać JOW-y, które tak jak już udowodniłem zabetonują scenę, bo wyborcy PO i PiS nie zagłosują na kandydata, tylko na kandydata SWOJEJ partii, tym samym zmuszając resztę wyborców do głosowania na "mniejsze zło".