Wpis z mikrobloga

@vitalic_stamina: Smolisty stolec = krwawienie z górnego przewodu pokarmowego. Jakiś wrzód pewnie, albo inny polip. Łyknij sobie omeprazol lub ranigast i nie jedz ostrego żarcia i idź jutro do lekarza.

Świeża krew to często objaw hemoroidów.
Jedno i drugie może również wskazywać na nowotrów.

Od lekarza weź skierowanie do gastroeeterologa, niech Ci rurkę w tyłek włożą, a potem w gardło (tą samą:D) i zobaczą co w środku Ci siedzi.
@Mack0_pl: Jeśli osoba dobrze się czuje, nie ma innych, niepokojących objawów - to ja bym zaczekał. Idź ze smolistą kupą na SOR, odczekasz 8h w kolejce, żeby Cię opieprzyli i wysłali do gastro.. Napisałem, że jak najbardziej MOŻE to sugerować nowotworzenie i zaleciłem wybranie się do specjalisty.
@GregPelka: A jak ma aktywne krwawienie, #!$%@? po imprezie się położy i juz się nie obudzi? "Niepokojące objawy" mogą pojawić się nagle. On nie ma jechać na SOR dlatego, że może mieć nowotwór, tylko właśnie ze względu na możliwy zły rozwój sytuacji. Nie zalecaj przez internet ludziom zostawania w domu, gdy mają objawy, które jak pewnie wiesz mogą sugerować zagrożenie życia. Najwyżej go odeślą. Nie życzę Ci tego, ale za którymś