Wpis z mikrobloga

Limity API są zdecydowanie za niskie. Mogę pobrać tylko 500 znalezisk na godzinę. W styczniu znalezisk było 14 000 => 28 godzin ciągłego pukania do API żeby je pobrać.

#wykopapi
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uosiu: ładnie. Kiedyś chyba było mniej znalezisk, ostatnio dodają znacznie więcej. Poza znaleziskami pobieram też info o wykopach i zakopach, przez to muszę stukać 3x dla każdego znaleziska.
  • Odpowiedz
@Niewiasta_obleczona_w_Slonce: firewall mnie pewnie wytnie za próbę DOS. Pytanie, jaki delay jest rozsądny. Jak ustawię sekundę między zapytaniami, to mam 3600/3 = 1200 znalezisk/h, realnie pewnie koło 1000 (przesyła jeszcze HTML i trzeba parsować), czyli ok. 2x szybciej.

Dodałem ten wpis, bo liczyłem, że ktoś może wykorzystywał na przemian kilka kluczy API do tego - bo takie rozwiązanie przyszło mi do głowy. Tylko zastanawiam się, czy nie będę miał problemów,
  • Odpowiedz
@StaryHipopotam:

Dodałem ten wpis, bo liczyłem, że ktoś może wykorzystywał na przemian kilka kluczy API do tego - bo takie rozwiązanie przyszło mi do głowy. Tylko zastanawiam się, czy nie będę miał problemów, jeżeli tak zrobię. :P

Mam ~50 kluczy API i nie mam problemów.
  • Odpowiedz
@Ginden: wygenerowałem 5 kluczy i używałem kolejnego po wyczerpaniu limitu poprzedniego. Czasy odpowiedzi dla pierwszego klucza mam takie (zsumowane czasy dla trzech zapytań: o znalezisko, wykopy i zakopy):

1392855 0.3090488910675

1392857
  • Odpowiedz