Aktywne Wpisy
CandyToy +1282
Najlepsze akcje wychodzą na spontanie…
Wczoraj miałem stłuczkę z #p0lka w roli głównej.
Wymusiła mi pierwszeństwo. Po stłuczce niemalże mnie prosiła, aby nie dzwonić na policję. Stwierdziła, że jej chłopak przywiezie gotówkę, ponieważ płacą wysokie AC i dla niej byłoby to korzystniejsze.
W sumie mi to pasowało, ponieważ bez policji nie zostałaby nigdzie odnotowana szkoda pojazdu, a dla nowego właściciela pokazałbym tylko zdjęcia małej szkody. Auto pozostałoby z czystą historią w systemie.
Wczoraj miałem stłuczkę z #p0lka w roli głównej.
Wymusiła mi pierwszeństwo. Po stłuczce niemalże mnie prosiła, aby nie dzwonić na policję. Stwierdziła, że jej chłopak przywiezie gotówkę, ponieważ płacą wysokie AC i dla niej byłoby to korzystniejsze.
W sumie mi to pasowało, ponieważ bez policji nie zostałaby nigdzie odnotowana szkoda pojazdu, a dla nowego właściciela pokazałbym tylko zdjęcia małej szkody. Auto pozostałoby z czystą historią w systemie.
Veillo +60
Wy serio się tak męczycie z blokowaniem reklam? XD premium kosztuje 23zł, to jest mniej niż zestaw w maku i problem solved
#youtube
#youtube
http://symfony.com/doc/current/best_practices/web-assets.html
Czemu w
web
trzymać assety?Czy jak trzymam w
bundle/resources
i zrobię symlinka to jest bardzo źle?Wydaje mi się, że ten sposób jest łatwiejszy do ogarnięcia w przypadku kilku projektów w jednej instalacji. Dzięki temu mogę np. mieć kilka plików o takiej samej nazwie (np. main.css, sidebar.css, itp)..
chyba że w web zrobię
web\MyBoundle\css
ale i tak bym grupował ale nie widzę za bardzo sensu... może ktoś coś dopowiedzieć?Rzuć też okiem na Assetic.
Nie wiem czemu chcesz robić kilka projektów na jednej instalacji, ale brzmi to cudacznie. Nic tym raczej nie zyskasz, a możesz mieć masę problemów.
Symlinki zrobiłem tak:
php app/console assets:install --symlink
Czyli ostatecznie jak? Lepiej trzymać to w web?
Fajna sprawa z
assetic
...Czyli wychodzi na to że zamiast assetów lepiej używać assetic bo daje większe możliwości i - teoretycznie - jest prostsze ;)
/web
. Co do obrazków: jeżeli to coś do twojej strony, a nie do samodzielnego bundla, to ja bym trzymał w/web
.Widzę że są niby jakieś boundle do tego, ale z tego co wiem można też samemu to zrobić ale nie wiem czy jest sens..
http://symfony.com/blog/new-in-symfony-2-6-bootstrap-form-theme
{% form_theme form 'bootstrap_3_layout.html.twig' %}
wystarczy że to wkleje tam gdzie ma być formularz i będzie banglać?
@Damian1998: w sensie skopiować ten fragment kodu do szablonu głównego, po którym dziedziczę szablon strony?
Czy lepiej zrobić to z posiomu
app/config/config.yml
?