Wpis z mikrobloga

Ale strasznie mnie wkurzyło to, że Marian strasznie #!$%@?ł na temat przetargu helikopterów. Gość wypowiada się na temat na który nie ma zielonego pojęcia, a wystarczyłby jeden artykul z #dziennikzbrojny by chociaż załapać te podstawy. To samo #!$%@?ł Korwin o jakichś dronach za 10k dolanów zamiast helikopterów. Niby starzy, doświadczeni ludzie, a #!$%@?ą od rzeczy jak małe dzieci.

#korwin #ama #mariankowalski #militaria
  • 17
  • Odpowiedz
@reas0n: No jeżeli nie mam na jakiś temat wiedzy to się zwyczajnie nie wypowiadam, zdecydowanie bardziej szanowałbym odpowiedź w stylu "nie mam odpowiednich kompetencji żeby się wypowiadać" niż jakieś puste #!$%@?

@erbo: Możesz mi wierzyć - spooooro, mówimy tu o konkretnych milionach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dragon240994: Potrzebujemy dronów, nawet gorszych - bo dzisiaj tak się toczy wojny, a nie samolotami z II Wojny światowej, Ameryka swoje drony testuje w walkach i jakby doszło do wojny, to szans nie mamy.

Nie możemy liczyć, że śmigłowce naszą granicę ochronią, gdyż niebawem wojna będzie się odbywała bez żołnierzy
  • Odpowiedz
@fervi: fakt, trochę się zapędziłem z moim pierwszym komentarzem. Jestem świadomy tego że przyszłe konflikty będą się opierały na maszynach bezzałogowych, miałem tylko na myśli to czy koszty eksploatacji takiej maszyny nie byłyby zbyt wysokie jak na nasze realia, ale cofam to :)
  • Odpowiedz
przyszłe konflikty będą się opierały na maszynach bezzałogowych

@dragon240994: Zależy, jak przyszłe i jakich maszynach. Bo na tej zasadzie to już w 1947 roku można było powiedzieć, że w przyszłych konfliktach będą dominowały samoloty ponaddźwiękowe.
  • Odpowiedz
@kobiaszu:

a wystarczyłby jeden artykul z #dziennikzbrojny by chociaż załapać te podstawy.

Od kiedy Dziennik Zbrojny to wyrocznia w sprawach militarnych?
DZ to tylko jedno ze źródeł informacji obok Altaira, czy Defense24. W dodatku różni są od nich tym, że jest twór prowadzony przez pasjonatów.
  • Odpowiedz