Wpis z mikrobloga

http://www.wykop.pl/wpis/12458353/pojawiajace-sie-znikad-postacie-w-wiedzmienie-3-tr/38912771/#comment-38912771

Skąd tutaj tylu frustratów nie potrafiących normalnie dyskutować i obrażających wszystkich w koło? Jakiś wysyp czy co?

Mój dyskutant z wpisu, którego link jest na początku tego wpisu wrzucił mnie na #czarnolisto, nie mam pojęcia dlaczego. Odpowiadam więc tutaj, nie proszę o jego zawołanie, może sam zobaczy ten wpis, może nie.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Od początku rozmowy mnie obrażasz, a twoje wpisy aż kipią jadem. Skąd ta frustracja?

Brak możliwości zabijania bezbronnych NPC miałby niby zmniejszyć wachlarz możliwych sposobów rozwiązywania napotkanych w trakcie gry problemów? Jak?

Nigdzie nie napisałem, że jest dobry, a jedynie że nie zabija bezbronnych ludzi ot tak bo mu się tak podoba, to nie jest gothic, TES czy inne rpg. To Wiedźmin. Ani w jedynce, ani w dwójce nie można było zabijać zwykłych, chodzących sobie po świecie i nikomu nic nie robiących ludzi, było to celowe i mam nadzieję, że podobnie będzie w trójce.
#wiedzmin3
  • 4
Z tego, co pamiętam, w jedynce można było zabijać ludzi. Nie było to oczywiście tak swobodne jak we wspomnianym TES, czy Gothicu. Chyba tylko na bagnach była możliwość wyciągnięcia broni. Tylko potem na Geralta zaczyna polować nieśmiertelny łowca głów :-D.
@dzangyl: Już napisałem o tym w tamtym wpisie. Wiedźmin NIE MIAŁ być sandboxem. Nie chodzi o totalną wolność i zrobienie GTA w średniowiecznym sosie, nie rozumiem dlaczego ludzie w ciągu ostatnich paru lat wymagają ciągle coraz większych i większych pustych światów po których będą mogli łazić bez ładu i składu i robić co im się podoba, zamiast GRAĆ.
@Zajcu94: no fakt, w jedynce raz ścigał mnie ten łowca głów, nie dało się go pokonać i musiałem mu zapłacić 5k złota czy jaka tam była waluta :)

@nofink: i prawidłowo.

@Finsky: też tego nie rozumiem, dla mnie klimat i świetna fabuła jest ponad nieograniczenie otwartym światem.