Wpis z mikrobloga

Od kiedy poznałem działanie programu f.lux stał się dla mnie niezbędnym narzędziem do nocnego przesiadywania przed komputerem. Na początku dziwnie to wygląda bo jest "żółto" ale szybko sie przyzwyczajasz i oko się nie męczy a ja dziękuje temu kto mi to pokazał. Kiedy ja pokazuje komuś działanie f.luxa w trosce o jego wzrok a on mi #!$%@? że nie będzie tego używał bo mu się oczy będą męczyć z automatu łapie mnie #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#programy #flux #tylkonocny
Pobierz Wypoks - Od kiedy poznałem działanie programu f.lux stał się dla mnie niezbędnym narz...
źródło: comment_FyYNSS9hIpsmQC8w2clDUn5a6GYfgp7e.jpg
  • 139
@Wypoks: bo ustawia się transition time na 60min a nie 60s i wtedy nie widać różnicy nigdy. byłem u ex, którą nauczyłem into flux, ale miała na 60s ustawione i autentycznie widać i denerwuje podczas zmiany
a co jak oglądasz jakieś filmiki? za każdym razem wyłączasz? To mnie najbardziej irytowało, jak to testowałem kilka lat temu.

@drCox: U mnie jest opcja "disable for current app". Można użyć jej na vlc.
@duskhorizon: kliknij na 3 kreski obok napisy Settings

@Koliber86: tak, dzienny to dzienny i sam sobie możesz ustawić jak bardzo dzienny ma być ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@drCox: jest jakaś opcja która sama przestawia go tak żeby nie kolidował z filmikami, nie wiem jaka, musiałbyś poczytać w FAQ ale wydaje mi się że to Movie mode - mogę się mylić

@frak: nie powinieneś brać