Od kiedy poznałem działanie programu f.lux stał się dla mnie niezbędnym narzędziem do nocnego przesiadywania przed komputerem. Na początku dziwnie to wygląda bo jest "żółto" ale szybko sie przyzwyczajasz i oko się nie męczy a ja dziękuje temu kto mi to pokazał. Kiedy ja pokazuje komuś działanie f.luxa w trosce o jego wzrok a on mi #!$%@? że nie będzie tego używał bo mu się oczy będą męczyć z automatu łapie mnie #!$%@? ( ͡°͜ʖ͡°)
@Wypoks: bo ustawia się transition time na 60min a nie 60s i wtedy nie widać różnicy nigdy. byłem u ex, którą nauczyłem into flux, ale miała na 60s ustawione i autentycznie widać i denerwuje podczas zmiany
@duskhorizon: kliknij na 3 kreski obok napisy Settings
@Koliber86: tak, dzienny to dzienny i sam sobie możesz ustawić jak bardzo dzienny ma być ( ͡°͜ʖ͡°)
@drCox: jest jakaś opcja która sama przestawia go tak żeby nie kolidował z filmikami, nie wiem jaka, musiałbyś poczytać w FAQ ale wydaje mi się że to Movie mode - mogę się mylić
@Wypoks: oj ja to już z automatu instaluję po formacie bo mnie ekran w oczy szczypie bez tego ( ͡°͜ʖ͡°) jak ktoś pracuje przy komputerze to jest must have (chyba, że jest grafikiem to wtedy kappa)
@duskhorizon: @Wypoks: trzeba wejść w "lightning at night", tam niektóre niższe opcje będą niedostępne, gdzieś jest opcja "expand color range" czy coś takiego i ona odblokuje te niższe opcje oraz darkroom mode.
#programy #flux #tylkonocny
@drCox: U mnie jest opcja "disable for current app". Można użyć jej na vlc.
@Koliber86: tak, dzienny to dzienny i sam sobie możesz ustawić jak bardzo dzienny ma być ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@drCox: jest jakaś opcja która sama przestawia go tak żeby nie kolidował z filmikami, nie wiem jaka, musiałbyś poczytać w FAQ ale wydaje mi się że to Movie mode - mogę się mylić
@frak: nie powinieneś brać
#roklinuksa
Patrzcie co piszą na pewnej stronie - chyba mam starą wersję bo tego nie widze
Chyba jednak męczą ci się oczy...
Komentarz usunięty przez autora