Wpis z mikrobloga

Od kiedy poznałem działanie programu f.lux stał się dla mnie niezbędnym narzędziem do nocnego przesiadywania przed komputerem. Na początku dziwnie to wygląda bo jest "żółto" ale szybko sie przyzwyczajasz i oko się nie męczy a ja dziękuje temu kto mi to pokazał. Kiedy ja pokazuje komuś działanie f.luxa w trosce o jego wzrok a on mi #!$%@? że nie będzie tego używał bo mu się oczy będą męczyć z automatu łapie mnie #!$%@? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#programy #flux #tylkonocny
Wypoks - Od kiedy poznałem działanie programu f.lux stał się dla mnie niezbędnym narz...

źródło: comment_FyYNSS9hIpsmQC8w2clDUn5a6GYfgp7e.jpg

Pobierz
  • 139
@Wypoks: Jak już polecasz ludziom ten produkt, to przy okazji dodawaj, żeby nie ustawiali w opcjach ekranu na pomarańczowo, bo to też nie jest dobre wyjście, odpowiedni balans bieli powinien zostać zachowany. I po drugie możesz też wspominać o ergonomii pracy przed komputerem, dobrym dodatkiem to przesiadywania po nocach jest oświecenie pokoju światłem o odpowiednim natężeniu. Wiem, że prąd za darmo nie jest, ale coś za coś, albo kasa, albo wzrok.
@fAzI: Pisałem o tym wcześniej, dzisiaj zainstalowałem i będę testował. ( ͡º ͜ʖ͡º) Jedyną wadą jest to, że nie zmienia podświetlenia paska z przyciskami systemowymi, ale to już chyba wynika ze specyfikacji Androida.
Często hibernuję lub korzystam z funkcji usypiania kompa. Po wybudzeniu #flux zaczyna wariować, ekran co ok sekundę zmienia ustawienie z dziennego na nocny niezależnie od pory dnia. Wystarczy zrestartować f.luxa i po problemie jednak wolałbym żeby w ogóle nie było tego zjawiska. Mam najnowszą wersję na 7ce, ktoś może zauważył podobne zachowanie u siebie?
@Wypoks: Po kilku dniach testowania stwierdzam że: zajebiste!

Na początku jest trochę dziwnie, ale szybko się można przyzwyczaić i patrzenie na ekran w nocy już nie jest takie samo, oczy dużo mniej się męczą.

W dzień mam wyłączony, a wieczorem skręcony do 2800 i jest miodnie :-)

Także dzięki za pokazanie tego cuda, będe rozprzestrzeniał je dalej ^^