Wpis z mikrobloga

Ostatnio fejsbuk zaproponował mi dołączenie do grupy Fani głodówek. Nie wiem czemu bo do głodowania mi raczej daleko, ale uznałem że może natknę się tam na całkiem ciekawe teorie porównywalne z antyszczepionkowcami. No i nie zawiodłem się, czytanie o tym że lekarzom nie można ufać i najlepiej samemu kierować się intuicją, o tym że głodówka robi dobrze na wszystko czy o tym że kobiety mają specjalny mięsień do kontrolowania menstruacji wywołało u mnie raka

#rakcontent #facebook #logikarozowychpaskow
Pobierz kubson93 - Ostatnio fejsbuk zaproponował mi dołączenie do grupy Fani głodówek. Nie wi...
źródło: comment_Ck5qgVPXO2xcxDQDBL3WH1mVLuJB179v.jpg
  • 7
@kaarp: Taki przypadek jak opisujesz to i tak pierdoła, jak domyślam się chodziło o jakiś kaszel, infekcję górnych dróg oddechowych czy zwykłe przeziębienie.
Mylą się w dużo gorszych przypadkach i potrafią komuś #!$%@?ć życie i zdrowie swoim niedouczeniem.
@sidius: Wszystko super, tylko w tym kontekście to akurat bzdura. Zdrowy, sceptycznie myślący człowiek powie: "Nie ufam jednemu konkretnemu lekarzowi, skonsultuję to z innymi, sprawdzę w fachowych źródłach i wyciągnę wnioski".
Oszołomy takie jak te powyżej twierdzą: "Nie ufam w ogóle współczesnej medycynie. #!$%@? z latami badań, odkryć, zaawansowanym sprzętem, to wszystko kłamstwa. Ja ufam mojej kobiecej intuicji, ziółkom babci Krysi i okładom z koziego gówna".