Wpis z mikrobloga

MIrcy z #cnc i #cad #cam opłaca mi się robić kurs komputerowego wspomagania programowania CAM 3 osiowej obróbki frezarskiej w NX 8,5 skoro już ogarniam NXa w miarę dobrze ? Aaa i koszt 500 zł:P
#studbaza #kursy
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@padobar: no modelowanie ogarniam właśnie, dobór narzędzi i ścieżek to właśnie nie :P dopiero wkraczam w te całe obrabiarki :P
  • Odpowiedz
@ossj: to z kolei nie wiem co ci po kursie CAM, skoro połowy nie będziesz na nim rozumiał xD
jak ogarniesz technologię, to zrozumienie cama we własnym zakresie + lekkie wspomaganie tutorialami czy innymi materiałami z neta zupełnie wystarczy
  • Odpowiedz
@padobar: @Andr3v: ja jestem studentem śmieszkiem z MiBM na 2 roku xD Mam 4 certyfikaty (z bycia hardkorem) i chciałem zrobić pierwszy prawdziwy :> No to jak mi się uda tzn pójdę na ten kurs to z Siemensa będę miał certyfikat :P Git, dzięki za odpowiedź :)
  • Odpowiedz
@Andr3v: też tak myślę ale jak w następynm roku już nie będzie tych kursów albo chociażby poświadczenia Siemensa to bede w dupie troche :P
  • Odpowiedz
@ossj: opłaca się skoro nie ogarniasz to przynajmniej podstawy będziesz miał a ten papier za 500 to dobra cena sprawdź sobie sam ile takie kursy kosztują a nie są jakies super duper bo z reguły maja CI wpoić tylko podstawy
  • Odpowiedz