Aktywne Wpisy
djpatri +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
JorgNovartis +1
Jestem chory. Mam turbo ból gardła, mega zawalone zatoki, gorączkę 38 i n------a mnie piekielnie głowa. Poojojuje mnie ktoś?
AMA z Korwinem tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że oddanie władzy takiemu człowiekowi byłoby śmiertelnie niebezpieczne. Janusz, jak sam przyznał, nie jest politykiem - jest ideologiem, a właściwie fantastą-utopistą. Polityk umie swój program dostosować do panujących wokół warunków społeczno-ekonomicznych i w ramach tych warunków realizować swoje postulaty. Korwin zabarykadował się w swoim jedynym i słusznym ideologicznym światku, i mimo że ten światek bardziej odpowiada realiom XIX-wiecznej epoki imperiów i dzikiego zachodu, nie ma zamiaru rezygnować z żadnych, nawet najbardziej absurdalnych, anachronicznych, będących w oczywistej sprzeczności ze zdrowym rozsądkiem i interesem obywateli postulatów.
Próbka jego mądrości (czy naprawdę jesteście tak zaślepieni, że nie dostrzegacie tych bredni, czy umyślnie ignorujecie fakt, że wasz guru w wielu przypadkach zdradza objawy paranoi i kompletnego oderwania od rzeczywistości, a do tego kłamie, przeinacza i opiera swoje argumenty na fałszywych przesłankach?):
O sprawie lasów państwowych:
O nadużywaniu antybiotyków i związanym z tym ryzyku epidemii:
O braku przymusu szczepień i związanym z tym ryzyku zarażania osób zaszczepionych:
O tym, dlaczego nikt jeszcze nie zbudował pojazdu kosmicznego z "tysiąca minirakietek" jego pomysłu:
O pedofilii:
O Rosji:
O sytuacji, w której matka chce wydać za mąż 10-letnią córkę:
O tym, jak ma zamiar, zgodnie z obietnicą, "rozwalić" Parlament Europejski:
O tym, dlaczego twierdzi, że Chiny są państwem wolnorynkowym, choć nie są:
O szkolnictwie:
O więzieniach:
O dowodach na globalne ocieplenie:
O ludziach, których nie stać byłoby na prywatną służbę zdrowia:
źródło: http://www.wykop.pl/link/2513229/ama-janusz-korwin-mikke/
Nie muszę komentować, bo te wypowiedzi mówią same za siebie.
Kuce - możecie na niego głosować, ale proszę - nie wmawiajcie innym, że ten człowiek zmieni rzeczywistość. Człowiek w stanie permanentnego delirium może zostać co najwyżej dyktatorem, a nie prezydentem cywilizowanego kraju (czy dlatego Hitler należy do ulubionych postaci Korwina? Freud miałby coś na ten temat do powiedzenia).
#jkm #korwin #bekazprawakow #bekazkuca #polityka
@BialePolwytrawne: Witam kolejnego eksperta :).
@Aleksander_Newski: kiedy działało świetnie? w XIX wieku? Zauważ, że to właśnie w momencie upublicznienia szkolnictwa nauka poszła do przodu. W szkołach i uniwersytetach zaczęli się kształcić nie tylko ludzie bogaci i wysoko urodzeniu, ale każdy, kto miał otwarty umysł i pęd do wiedzy. Sprywatyzowanie szkolnictwa oznaczałoby zatrzymanie się w
@lucciola: Jakieś źródło? W momencie przejęcia szkół przez państwo w USA dużo ponad 90% populacji było piśmienne. Natomiast do dzisiaj w absolutnej czołówce rankingu są uniwersytety anglosaskie, gdzie panuje ten okropny kapitalizm i na ogół za edukację
1. Zaproponuj coś lepszego;
2. Naucz się jednej rzeczy - aksjomat ludzkiego działania;
3. Jesteś kobietą, to naturalne, że kierujesz się emocjami, sercem, wiarą, a nie logiką.
Socjalizm jest tworem z serca, bo przecież bardzo chce wszystkich uszczęśliwić, szkoda, że wszystko czego się dotknie przywołuje jednynie cieprienie mimo odwrotnych zamiarów.
Tak samo jak kobiecie pozwoli się stanowić w związku decydujący głos, jest bardziej niże pewne, że się
@Skogyr: argument dotyczący płci automatycznie dyskwalifikuje cię jako człowieka, z którym można wejść
Służę lektora gdybys chiala kiedys wzbogacić swoja wiedzę o Chinach, czy ekonomii jako takiej.
@Skogyr: ups, nie rozumiem tego. Jestem tylko małą kobietką o małym rozumku. Wytłumacz mi proszę wszystko po kolei :)
Zabierasz się za krytykowanie kogoś kto próbuje Ci umożliwić decydować za siebie :) mam nadzieje ze dosyć jasno się wyraziłem
Wy zawsze się do głupot przyczepuacie, jakie znaczenie ma to co Korwin mówi, myśli prywatnie, jak to nie będzie mieć wpływu na Wasze życie.
Zaryzykuję, może kiedyś wrócisz do tego tematu z ciekawości: Guy Sorman - Ekonomia nie kłamie, Mark Leonard - Zrozumieć Chiny, Tim Harford — The Undercover Economist.
Popularnoekonomiczne pozycje,