Aktywne Wpisy
dead_king +52
Halabanacha +17
#!$%@? ja nie wytrzymam. Jestem z partnerka od 6 lat w związku planujemy ślub od roku, a za miesiąc go bedziemy brali. Wczoraj byliśmy u mojego swiadka bo miał rocznicę ślubu i oglądaliśmy film z jego wesela. Mają taką tradycje więc go ogladaja co roku, ja już kilka razy widziałem, ale nigdy z przyszla żoną bo nie bylo okazji, dla mnie ten film to żadna nowość. Na tym weselu byłem z inną
AMA z Korwinem tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że oddanie władzy takiemu człowiekowi byłoby śmiertelnie niebezpieczne. Janusz, jak sam przyznał, nie jest politykiem - jest ideologiem, a właściwie fantastą-utopistą. Polityk umie swój program dostosować do panujących wokół warunków społeczno-ekonomicznych i w ramach tych warunków realizować swoje postulaty. Korwin zabarykadował się w swoim jedynym i słusznym ideologicznym światku, i mimo że ten światek bardziej odpowiada realiom XIX-wiecznej epoki imperiów i dzikiego zachodu, nie ma zamiaru rezygnować z żadnych, nawet najbardziej absurdalnych, anachronicznych, będących w oczywistej sprzeczności ze zdrowym rozsądkiem i interesem obywateli postulatów.
Próbka jego mądrości (czy naprawdę jesteście tak zaślepieni, że nie dostrzegacie tych bredni, czy umyślnie ignorujecie fakt, że wasz guru w wielu przypadkach zdradza objawy paranoi i kompletnego oderwania od rzeczywistości, a do tego kłamie, przeinacza i opiera swoje argumenty na fałszywych przesłankach?):
O sprawie lasów państwowych:
O nadużywaniu antybiotyków i związanym z tym ryzyku epidemii:
O braku przymusu szczepień i związanym z tym ryzyku zarażania osób zaszczepionych:
O tym, dlaczego nikt jeszcze nie zbudował pojazdu kosmicznego z "tysiąca minirakietek" jego pomysłu:
O pedofilii:
O Rosji:
O sytuacji, w której matka chce wydać za mąż 10-letnią córkę:
O tym, jak ma zamiar, zgodnie z obietnicą, "rozwalić" Parlament Europejski:
O tym, dlaczego twierdzi, że Chiny są państwem wolnorynkowym, choć nie są:
O szkolnictwie:
O więzieniach:
O dowodach na globalne ocieplenie:
O ludziach, których nie stać byłoby na prywatną służbę zdrowia:
źródło: http://www.wykop.pl/link/2513229/ama-janusz-korwin-mikke/
Nie muszę komentować, bo te wypowiedzi mówią same za siebie.
Kuce - możecie na niego głosować, ale proszę - nie wmawiajcie innym, że ten człowiek zmieni rzeczywistość. Człowiek w stanie permanentnego delirium może zostać co najwyżej dyktatorem, a nie prezydentem cywilizowanego kraju (czy dlatego Hitler należy do ulubionych postaci Korwina? Freud miałby coś na ten temat do powiedzenia).
#jkm #korwin #bekazprawakow #bekazkuca #polityka
Człowiek, który wypowiada się kategorycznie na tematy, o których ma gówniane pojęcie za cholerę nie powinien być prezydentem.
@Nevardus: są skuteczne jak zdecydowana większość je przyjmie. Jak coraz więcej osób z nich zrezygnuje to dojdzie do epidemii i zachorują ci szczepieni http://www.vaccines.gov/basics/protection/
Gdyby zachorowały jedynie osoby nie szczepione miałbym na nich wywalone, niech umierają, ale niestety
Wszystko zależy od kontekstu. I jeden z nich jest tym słynnym prezydentem.
@grim_fandango: tyle, że absolutnie niczego z tych rzeczy nie zrobi. I to jest jego cała taktyka. Żeby to zrobić, musiałby mieć 2/3 w sejmie.
więc pragmatyzm nakazuje NIE głosować na korwina, bo cała jego prezydentura będzie się opierać na #!$%@? o pedofilii i szczepionkach,
Komentarz usunięty przez autora
@Janurz:
Zabawny jest ten kawałek, obawiam isę że Korwin jest już za stary i wąłdzy nigdy nie zasmakuje.
@Obserwator_z_ramienia_ONZ:
Czy hitler był dobrym politykiem? Wg mnie kontrowersyjna teza. Zależy jak zdefiniujesz pojęcie dobrego wybitnego polityka. Na pewno był politykiem nie mającym żadnych zasad. Wczoraj słuchałem jego przemówienia po podpisaniu paktu z Rosjanami. Szczyty hipokryzji. Dużo madrzejszym wizjami
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: Z tym zdaniem akurat nie można sie zgodzić. Utrzymywać coś tylko dlatego, że ludzie poszliby na bezrobocie? To zróbmy w ogóle tyle fikcyjnych stanowisk ile jest bezrobotnych i będzie wspaniale.
@lucciola:
@grim_fandango: Aaaahahahaha. Ty wiesz czym się prezydent zajmuje? xD
@platkiowsiane: Uważając, że Korwin jest lepszy od Komorowskiego są po prostu gorsi. Można rozważać Dudę - chociaż uważam, że jest głupi, można rozważać Komorowskiego - chociaż to umoczony bałwan, ale żeby rozważać ruskiego pożytecznego idiotę, który na dodatek każdą wypowiedzią na forum międzynarodowym kompletnie się kompromituje (vide: „nigger”, pomysły z wsadzaniem