Aktywne Wpisy
djpatri +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
JorgNovartis +1
Jestem chory. Mam turbo ból gardła, mega zawalone zatoki, gorączkę 38 i n------a mnie piekielnie głowa. Poojojuje mnie ktoś?
AMA z Korwinem tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że oddanie władzy takiemu człowiekowi byłoby śmiertelnie niebezpieczne. Janusz, jak sam przyznał, nie jest politykiem - jest ideologiem, a właściwie fantastą-utopistą. Polityk umie swój program dostosować do panujących wokół warunków społeczno-ekonomicznych i w ramach tych warunków realizować swoje postulaty. Korwin zabarykadował się w swoim jedynym i słusznym ideologicznym światku, i mimo że ten światek bardziej odpowiada realiom XIX-wiecznej epoki imperiów i dzikiego zachodu, nie ma zamiaru rezygnować z żadnych, nawet najbardziej absurdalnych, anachronicznych, będących w oczywistej sprzeczności ze zdrowym rozsądkiem i interesem obywateli postulatów.
Próbka jego mądrości (czy naprawdę jesteście tak zaślepieni, że nie dostrzegacie tych bredni, czy umyślnie ignorujecie fakt, że wasz guru w wielu przypadkach zdradza objawy paranoi i kompletnego oderwania od rzeczywistości, a do tego kłamie, przeinacza i opiera swoje argumenty na fałszywych przesłankach?):
O sprawie lasów państwowych:
O nadużywaniu antybiotyków i związanym z tym ryzyku epidemii:
O braku przymusu szczepień i związanym z tym ryzyku zarażania osób zaszczepionych:
O tym, dlaczego nikt jeszcze nie zbudował pojazdu kosmicznego z "tysiąca minirakietek" jego pomysłu:
O pedofilii:
O Rosji:
O sytuacji, w której matka chce wydać za mąż 10-letnią córkę:
O tym, jak ma zamiar, zgodnie z obietnicą, "rozwalić" Parlament Europejski:
O tym, dlaczego twierdzi, że Chiny są państwem wolnorynkowym, choć nie są:
O szkolnictwie:
O więzieniach:
O dowodach na globalne ocieplenie:
O ludziach, których nie stać byłoby na prywatną służbę zdrowia:
źródło: http://www.wykop.pl/link/2513229/ama-janusz-korwin-mikke/
Nie muszę komentować, bo te wypowiedzi mówią same za siebie.
Kuce - możecie na niego głosować, ale proszę - nie wmawiajcie innym, że ten człowiek zmieni rzeczywistość. Człowiek w stanie permanentnego delirium może zostać co najwyżej dyktatorem, a nie prezydentem cywilizowanego kraju (czy dlatego Hitler należy do ulubionych postaci Korwina? Freud miałby coś na ten temat do powiedzenia).
#jkm #korwin #bekazprawakow #bekazkuca #polityka
Komentarz usunięty przez autora
@Postronny: No jak nie jestem w stanie porównać? inni politycy nie mówia prawdy ale widac efekty ich działań. Korwin ma utopijna wizję któa nigdzie nie zadziałała. Jego recepta na wszystko to brak dochodowego, hajs z Vat, likwidacja Zus... fajnie brzmi.. spróbuj zlikwidowac zus i w-------l
@grim_fandango: Tylko że jego obchodza wszystkie sfery życia. Mnie sie marzy ktos kto faktycznie zmieni gospodarkę ale bedzie miał umiarkowane poglądy a nie będzie p-------ł 3 po 3 na kazdy temat jak Korwin. On ma recepte na wszystko, tylko ze nigdy nic nie zrobił
@lucciola: Myslę że gdyby to powiedział Komorowski, Tusk czy ktos inny bez poważania na Wykopie ci sami którzy bagatelizuja tę wypowiedz Korwina wykopywaliby raz po raz kolejne znaleziska na ten temat i krzyczeliby o kompromitacji dyskawlifikujacej tego kto byłby jej autorem.
To tak jak z rzekoma sprzedażą lasów. Komorowski zdrajca bo chce żeby były prywatne (chociaz jak ktos wyjasniał wcale nie o
@Postronny: a zagłosowałbyś na na kogoś, kto należy do sekty scjentologów? Albo jest kreacjonistą? Albo twierdzi, że ziemia jest płaska, a wokół niej krąży słońce? Przecież te kwestie nie mają wpływu na opodatkowanie.
@lucciola: jeśli od kilkudziesięciu lat konsekwentnie głosi konieczność obniżania podatków i likwidowania biurokracji - jeszcze bym mu pieniądze wysłał.
@lucciola: twoja wypowiedź: > A może to ja nie mam racji i za 2 lata lecimy w kosmos balonem?
dla ciebie "lot w kosmos" i "lądowanie" to jest to samo??