Aktywne Wpisy
AyDeeKay +8
Wie ktoś jak zapobiegać parowaniu szyb po wejściu do auta? Rano przy lekkim przymrozku, po użyciu odmrażacza wchodzę do auta i w dosłownie minutę po wejściu mam całą szybę zaparowaną od wewnątrz, można to czymś załatwić żeby tak nie parowały? #motoryzacja #pytanie #samochody

R_O_T_T_E_N +578
źródło: FB_IMG_1722413483672
Pobierz

A w innych przeglądarkach jest coś takiego? Pamiętam że w starożytnych czasach IE miał taką hmmm funkcję (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
I wołam @P0lip bo ma fajny awatar ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sam z tego korzystam. Rozszerzenie może robić wszystko, nawet wywoływać natywne biblioteki :P
EDIT: Dobra, chodziło mi o pluginy. Ale chętnie się dowiem się czegoś nowego, bo szczerze to nawet nie wiem jak się za to zabrać. Co prawda jestem w trakcie robienia plugina tyle że nie robię go "natywnie" czyli w tym czym się tam robi na FF tylko w Crossriderze, który jest sam w sobie dość ubogą technologią i ma dość złą sławę :D
I nasuwa mi się
1. Zaczytywanie pliku z dysku z określonej lokalizacji, np. po zmiennej środowiskowej z windowsa ewentualnie linuxa lub po prostu ze ścieżki bezwzględnej np. z lokalizacji c:\Users\user\Documents\plik.txt
2. Komunikacja między rozszerzeniami- czy jest możliwa? Czy po prostu z wykorzystaniem api javascriptu przez local storage? Jak tam w ogóle jest w FF z komunikacją i scopami? Bo w Crossriderze (na FF) mam tak że kod niby się wykonuje po stronie przeglądarki,
Tak. OS.File
2. Jest. Notification observers.
Jak wroce do domu to podesle wiecej
Co do obserwacji między rozszerzeniami, to chodzi Tobie o sytuację, w której są one zainstalowane w FF tak? A nie że Chrome/Opera - Firefox?
Jakbyś miał jakieś problemy to śmiało pytaj - na początku może być to zawiłe.
Możesz.