Wpis z mikrobloga

@Nemrod: ja też kupiłem wczoraj chłodnicę, najbardziej mnie wkurzało, że wszystko już zrobione, a jeszcze trzeba czekać kilka godzin, aż się brzeczka raczy ostudzić, żeby drożdże zadać.
@RomeYY: ja kupiłem za 120 od użytkownika kuba74 z piwo.org. Polecam.
@RomeYY: balkonu nie mam, wannę mam z takim jakby siedziskiem, więc przestrzeń jest ograniczona, więc ciężko schłodzić. Garnek 50 litrowy mi się nie mieści do wanny, muszę przelać najpierw do fermentora, a potem chłodzić. No i zawsze to jest z 5 godzin, kilkukrotnie wymieniając wodę. Liczę, że chłodnica to usprawni :)
@kromka: zgadzam sie, tylko mowie ze wanna, plus ewentualne wklady z lodowki turystycznej plus balkon robia robote w sezonie i szybciej niz kilka godzin, ja tydzien temu w ten sposob schlodzilem do 20 stopni w 1,5h
Garnek 50 litrowy mi się nie mieści do wanny, muszę przelać najpierw do fermentora, a potem chłodzić

@Dzazder: też tak robię. To rozwiązanie ma ten plus, że masz jedno przelewanie zimnej brzeczki mniej - zawsze to bardziej higienicznie ;)