Wpis z mikrobloga

#iphone #pytanie #bojowkawindowsphone

Jadę o 21:00 obejrzeć iPhone 4 8 gb za 400 cbln, stan ze zdjęc 9,5/10 + futerał ładowarka słuchawki. Rok używany.

Warto za taką cenę? 4 lata używałem Androida, potem 2 lata WP (najgorszy okres, którego mam dość) i chcę spróbować z iOS nie wydając jednocześnie 3k cbln.

PS. To NIE jest wpis do dyskusji odnośnie tego który system jest lepszy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • 19
  • Odpowiedz
@Jezus_w_namiocie: wyżej mają rację, nie polubisz ios jak zaczniesz teraz z 4, w tym momencie jednak 4s to jest minimum. Chyba, że nie masz praktycznie żadnych wymagań oprócz tego, że masz ios :)
  • Odpowiedz
@Jezus_w_namiocie: Ja mam iphona 4 i nie zauważyłem żadnych lagów ani przycięć , nie wiem o czym Panowie powyżej mówią. Ale fakt, 3,5 cala to troche mało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
BTW. Najnowsza aktualizacja jest dla modeli 5 w górę. iphony 4, 4s cały czas mają soft w wersji 7.1
  • Odpowiedz
@Tuff: dobrze, że napisałem na mirko, bo jeszcze 10 minut temu byłem na 90% pewien, że go kupię

przeczytałem z 50 opinii w Internecie odnośnie czwórki i niemalże wszystkie były swoistą masturbacją nad iOS jaki wspaniały i jakie moje rzycie jest teraz odmienione, iPhone krul itd.

@BoaDupczyciel: a jak się na nim pisze sms? będę się przesiadał z większej Lumii na której chyba jedyne co było fajne to właśnie pisanie
  • Odpowiedz
@Jezus_w_namiocie: skoro nam nie wierzysz to kup i poużywaj, zobacz kiedy ten telefon miał premierę i co w nim siedzi.

Co do pisania to mimo 3,5 cala ekranu zawsze dobrze mi się pisało na 4-kach, klawiatura jedna z lepszych.
  • Odpowiedz
@Jezus_w_namiocie: iphone 4 był moim pierwszym z ios ale to było ponad dwa lata temu i żałowałem, że nie szarpnąłem sięna 4s bo 4 rok temu przestał nadawać się do normalnego używania niestety.
  • Odpowiedz
@Jezus_w_namiocie: SMS-y się przyjemnie pisze , czasami tylko poprawki słownikowe wkurzają dodając jakieś dziwne sugestie, dodatkowo możesz mieć problem z szerokością ekranu bo troszkę wąski jest.
Mi ogarnięcie klawiatury zajęło około tydzień , później już nie było większych problemów.
Jedź do jakiegoś sklepu ze sprzętem RTV , powinni mieć na wystawie IP4.
IMO 400 cbln to dobra cena
  • Odpowiedz