Aktywne Wpisy
thorgoth +530
Obejrzałem Łowców Skór, znakomity dokument od MAX (dawne HBO). Opowiada o procederze handlu informacjami o zgonach pacjentów przez załogi karetek pogotowia w Łodzi oraz o przypadkach gdy załoga karetki pomagała pacjentowi odejść z tego świata.
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
- wstrząsające jest to, że w zasadzie mało kto został za ten proceder ukarany, raptem dwóch sanitariuszy, poza tym kilka śmiesznie niskich wyroków za nieudzielenie pomocy i tyle
- nawet te dwa wyroki (dożywocie i 25 lat) są efektem
Miraski trzymajcie kciuki. 35 lat w bloku i dość :)
Czas pić kawę na własnym tarasie.
Czas pić kawę na własnym tarasie.
"Podczas spotkania młodzi przedsiębiorcy wręczyli prezydentowi – jak sami to nazwali – „Manifest start-upowców”. Dokument zawiera 10 postulatów przedstawicieli firm. Między innymi konieczność stworzenia „start-upowych ambasad” za granicą, żeby „wysyłać swoje projekty ‚w świat'”, a także postulat powołania Ministerstwa Innowacyjności. - Liczymy, że to się wspólnie uda – mówili przedsiębiorcy."
I tak doradzili ci innowacyjni, młodzi przedsiębiorcy? Stworzenie MINISTERSTWA INNOWACYJNOŚĆI!?!?!
Ja p------ę.
Ma ktoś nazwiska tych geniuszy? Ktoś się pod tym podpisał?
#polityka #firma #komorowski #startup #ustawazniescubostwo
Zamiast tworzyć nowe piony i byty administracyjne, lepiej zacząć wymagać odpowiedniego działania już istniejących, zwłaszcza, że
@Merytoryk:
@Laserade:
Strasznie sie przyczepiliście do tego ministerstwa i cóż, przyznaje racje argumentom. Tylko ze w tym nie chodzi o wciskanie na sile do Polski nowych tworów urzędniczych a jedynie o jakakolwiek poprawę młodych robiących firmy w sytuacji, gdy PO zostanie przy władzy. Nikt tam nie jest elektoratem tej partii. To takie dmuchanie na zimne. Realistyczne podejście. Nietrzymanie wszystkich jaj w jednym kurniku.
Jasne, chciałbym
młodzi przedsiębiorcy wręczyli prezydentowi
Czyt. pracownicy biura kancelarii/wysłannicy PO, udający przedsiębiorców
postulat powołania
@anyone4: Nic. W zasadzie - sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie.
S----------m pomysłem jest angażowanie w tego typu przedsięwzięcia - państwa.
Jako ciekawostkę dodam, ze takie ministerstwa sa w USA, uk, nowej zelandii, Danii.
Ale olać już to ministerstwo, bardzo zerojedynkowo do tego wszyscy podeszli, co w sumie rozumiem, bo tez niechętnie patrzę na wszystko, co państwowe.
Z drugiej strony, co do tego wsparcia za granica. Izrael takie ma, USA takie ma, uk tez, Dania i Finlandia rownież. Tez bym chciał, zeby polskie firmy coraz więcej
@anyone4: no właśnie tylko że tam to działa odwrotnie najpierw były "odpowiednie" systemy prawno podatkowe o czym mówiłem a potem reszta potem komórki do współpracy z rządem/ lokalnymi władzami. Tak jak jest w stanach. Musi być grunt potem rozrost startupow przy udziale firm na około i współpraca z władzami by ułatwiała rozwój. Tworzą się społeczności startupowe w stanach. Już samo to jest czymś nowym tak jakby
@LooZ: Masz inne godne polecenia książki?
Ja mam swoją od 5 lat, sprzedaję globalnie, zarabiam globalnie, pracuję przy globalnych i legendarnych markach. Jako jeden z pierwszych w PL miałem u siebie na biurku Oculusa DK2. Nigdy nie nazywałem się StartUpem, nigdy nie chodziłem na spotkania startupowców, bo nie widziałem w