Wpis z mikrobloga

#anime #elfenlied
Co sądzicie o Elfen Lied ?
Niedawno ktoś mi polecił i skończyłem oglądać, a interesują mnie opinie innych.
Mi się osobiście podobało i oceniam na 8/10. Krawe i cięzko-smutne (ale nie obejrzę po raz drugi raczej...)
Podobno mieli zrobić drugi sezon, ale jak widać nie udało im się.
T.....0 - #anime #elfenlied 
Co sądzicie o Elfen Lied ?
Niedawno ktoś mi polecił i ...

źródło: comment_auhDe1wIJFENs2YNo4xKFspWA9B5slw0.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Trx1200: Oglądałem to jak byłem w 1 liceum (dekadę temu jakoś) było super, no super super!!11
Znajomy wtedy powiedział, że to "amerykańskie" anime, pod tym względem że jest tam krew c---i i miłość.
Oglądałem to jakoś rok temu. Beznadzieja i żenada. Poza pierwszym odcinkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Trx1200: można lubić, można nie lubić - ja osobiście widziałem jakoś na początku przygody z anime i wówczas mi się spodobało. Rewatcha nie planuję, boję się sobie popsuć opinię. W każdym razie jest to coś, co TRZEBA obejrzeć i koniec. Chociażby po to, żeby wyrobić sobie swoje zdanie. Do tego ma NAJLEPSZY (kropka) opening w historii animców, bez dyskusji.
  • Odpowiedz
@spatsi: Wydaje mi się, że bardziej stawiali na zrobienie horroru psychologicznego (czyli nie straszenie widza, tylko rzucanie kowadeł i pianin na jego emocje, aż w końcu dostanie którymś)
  • Odpowiedz
@Trx1200: Jak Berserk skupia się na cierpieniu w wydaniu męskim, tak Elfen Lied na kobiecym. To klasyk, więc warto znać, mnie się podobało za pierwszym razem, rewatch to już nie to samo(polecam mangę bo zawiera całą historię a nie wycinek).
  • Odpowiedz
@Trx1200: Z Elfen Lied wyszedł wspaniały romans. Wspaniałe postaci. Przez krwawość ocena opada w dół. Przez zboczoność ocena spada w dół (potwornie + szeczególnie w Polsce). BARDZO WSPANIAŁY OPENING. Pozycja obowiązkowa, ponieważ na romantycznym zakończeniu można płakać. Odważne krwawe sceny, wspaniałe zakończenie. Arcydzieło - odrzucające niewinną gimbazę goszącą się krwią i zboczonością.
  • Odpowiedz