Aktywne Wpisy
Czy będąc aktywnymi seksualnie podkładacie coś pod prześcieradło żeby nie brudzić materaca? Ja zawsze mam taki podkład, bo dałem kilka tysi za materac i nie chce go brudzić różnymi wydzielinami, a ostatnio tinderówka stwierdziła, że to przesada. Tylko że jak u niej byłem, to ona miała jakieś piankowe gówno z ikei za 50 zł że aż sie ruchać odechciewało #seks #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow

kontophone +804
źródło: FB_IMG_1721621098962
Pobierz

Potrzebuję wyciągnąć do tablicy stringów wszystkie wiersze z jednej kolumny z tabeli. Wszystko pięknie jest w NpgsqlDataReader (pobrało wszystkie wartości) ale mam problem z iterowaniem po wartościach obiektu. Mój kod:
while (dr.Read()){
for (int i = 0;i<a;i++)
{
badania[i] = dr[0].ToString();
}
}
I tak: obiekt dr zawiera wszystkie rekordy, które mi są potrzebne a tablica badania domyślnie ma przyjmować te wartości. Zmienna a jest ilością wierszy. Do tego momentu wszystko mi działa ale wynikowa tablica zawiera we wszystkich miejscach tylko pierwszą wartość z kolumny, która mnie interesuje. W nawiasie kwadratowym musi pozostać 0 bo to jest numer kolumny a mam tylko jedną. Więcej parametrów nie da się wsadzić. Ktoś się orientuje jak iterować po dalszych wartościach?
Komentarz usunięty przez autora
for (int i = 0;i<a;i++)
{
if (dr.Read()) { badania[i] = dr[0].ToString(); }
}
Powinno działać też to:
int i = 0;
while (dr.Read()) { badania[i++] = dr[0].ToString(); }