Wpis z mikrobloga

@mar-kar-583: taaaaa... i myj to gówno szczoteczką do zębów potem 40 minut, chyba, że ja na jakiegoś trefnego trafiłem z wklęsłymi oczkami ;/
@wspolrzednebiegunowe: Taaa 5 minut. Dobra nie chce mi się z Wami gadać jak nie liczycie czasu kiedy nie jesteście w kuchni. Od momentu wyładowania zakupów na stół po przyjściu z biedry zawsze mija mi ponad półtorej godziny do momentu aż będę mógł jeść, wszystko mam pozmywane i
@Jacobs00: @kawo11: dziękuję bardzo za porady. nie chodzi mi o to, że mi się nie chce, ale bardziej chciałem się dowiedzieć czy jest jakiś sposób, aby zaoszczędzić trochę czasu. tak jak się spodziewałem, cudów nie ma ;) jeśli moglibyście polecic jakąś książkę (w internecie jest tego pełno, ale napisać to moze każdy) apropo początków, byłbym wdzięczny ;)
@feniks_pn: kestem tego samego zdania. Moze smazenie i gotowanie zajmue max 20 min ale przygotowanie (wymycie warzyw, pokrojenie kurczaka), potem trzeba wszystko pozmywac, pochowac, zostawic po sobie porzadek. Zajmuje mi to ok godziny.
Chyba ze ktos mieszka z rodzicami, ktorzy za niego sprzataja. Ewentualnie ma kobiete ktora za niego to ogarnia. Ostatnia opcja to zmywarka.
@feniks_pn: No chyba nie. Nawet jak smażysz kuraka, to ryż gotuje Ci sie maks 30 minut (brązowy) a w międzyczasie robisz kuraka. 1kg smażyłem w 30 minut też, więc wyjdzie dość szybko takie żarcie ;>
A z Crockpotem wychodzi w ogóle wypas bo 10 minut przygotowujesz kurczaka, wrzucasz i jak to sie samo zrobi to masz żarcia na 4 dni, elo ;]]
@DarkSerge: przyszedł :) no samo gotowanie i smażenie wiem ile trwa i można usmażyć tego kurczaka mniej wiecej w tym samym czasie co się gotuje ryż, tylko usmażenie kurczaka i gotowanie ryżu to 2/3 czasu spędzonego w kuchni, zostaje jeszcze ogarnięcie tego wszystkiego. No chyba że masz crockpota, ale teraz 1,2 kg starczac powinno mi na 4 dni wiec poczekam z tym wynalazkiem do masy :)
Ale burza z gówna. Przecież jeśli to jest taki trudne i pracochłonne to KFC dowozi żarcie do domu. Zamówienie max 3 minuty, w trakcie czekania robisz co chcesz. Jedzenie 15 minut.
@aski: własnie wstawiłem obiad w parowarze i zajęło mi to 13min(ziemniaki, brokuły,buraki, makaron) możesz sobie doliczyć 1min na dorzucenie kurczaka teraz siedzę na wypoku i czekam na dzwonek a co do mycia to wystarczy delikatnie przyprawiać lub po ugotowaniu żeby nie barwiło sitka
@feniks_pn: Atam, no ile tego #!$%@? jak robisz kuraka? Miske, patelnie, garnek i deske do krojenia ;P
W każdym razie i tak lepiej byłoby ten czas poswiecic na cos innego, wiadomo. Np. na trening ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DarkSerge: @feniks_pn: @koniarek:

Ja #!$%@?ę co za beka. co Wy nigdy nie szykowaliście sobie sami jedzenia? nie zmywaliście? nie sprzątaliście po sobie? Oto tajemnica życia: I tak to robisz bo musisz coś jeść, nawet jak nie trzymasz diety.

Zamykam ten zlot życiowych niedorajd. Proszę się rozejść.

Teraz na temat:

Tak #!$%@? wstaję o 4:30 przed pracą i do 5:20 jestem w stanie umyć ryj, ogolić jajca, zrobić 3 pojemniki
@berti: leniwi zawsze znajdą wymówkę. A to serio razem ze sprzątnięciem zajmuje tyle, co ugotowanie ryżu/makaronu.
@feniks_pn: @koniarek: @aski:
Wstawiasz wodę na palnik.
kroisz kure, w połowie krojenia rozgrzewasz patelnię
Skonczysz kroić - wrzucasz kuraka na patelnię i posypujesz przyprawami, woda się już gotuje więc wrzucasz ryż czy co tam masz.
Zaczynasz zmywać co jakiś czas mieszając mięso i ryż.
Pozmywane, kura gotowa - wrzucasz do pudełek.
Ryż
@churagan: ja prdl.... dobra nie ma sensu się kłócić wszyscy robimy to samo i nikt nie narzeka ani nie szuka wymówek, kurczaka z ryżem gotuje od 10 lat, może ogarniacie to w 30 minut ze wszystkim :) super, ciesze się waszym szczęściem, mój brązowy ryż gotuje się 25-30 minut, woda zagotowuje się 7-10 minut, jem z 20-60 minut (IF) zmywam z 10 minut. Smaże i gotuje raz na 3 dni, jest
@berti: ale #!$%@? sie czepiasz mi powiedz? :D Przecież robie żarcie sam sobie. Inna sprawa, że jak można przyciąć czas to go wole inaczej spożytkować. Weź sie ogarnij ziom :D