Aktywne Wpisy
NarcoPolo +154
Najgorsze jest to #!$%@? okłamywanie siebie.
- Skończą się wakacje to przestanę pić ( w szkole byłem #!$%@? codziennie)
- Zrobię prawko to przestanę pić ( po 3 miesiącach mi zabrali za jazdę po pijaku)
- Pójdę do pracy to przestanę pić ( w robocie byłem #!$%@? non stop)
- Zakocham się to przestanę pić ( wystarczył pierwszy poważniejszy kryzys żebym zachlał, a na koniec i tak wszystko #!$%@?łem i po miłości)
- Skończą się wakacje to przestanę pić ( w szkole byłem #!$%@? codziennie)
- Zrobię prawko to przestanę pić ( po 3 miesiącach mi zabrali za jazdę po pijaku)
- Pójdę do pracy to przestanę pić ( w robocie byłem #!$%@? non stop)
- Zakocham się to przestanę pić ( wystarczył pierwszy poważniejszy kryzys żebym zachlał, a na koniec i tak wszystko #!$%@?łem i po miłości)
Ytarka +83
Kurcze, miałam iść spać ale chyba pójdę schudnąć XD
Jak miałam kilka lat i byłam bezmozgim yeti, krzyczałam coś do randomowych ludzi z balkonu i od razu się chowałam, taka byłam wyszczekana, pewna siebie i zabawna ( ͡° ͜ʖ ͡°) no identyko jak @Blackol12
Jak miałam kilka lat i byłam bezmozgim yeti, krzyczałam coś do randomowych ludzi z balkonu i od razu się chowałam, taka byłam wyszczekana, pewna siebie i zabawna ( ͡° ͜ʖ ͡°) no identyko jak @Blackol12
Przychodzisz do pracy, robisz swoje, nie plotkujesz, nie stwarzasz problemów, bywasz pomocna i jesteś miła (w końcu hajs się zgadza mimo, że dopiero pierwsza praca #zagranico to i tak więcej niż w Polszy). I #!$%@? z tego bo wyczuwasz w powietrzu smród dwulicowości.
Na początku parę osób podeszło : "Jesteś Polką? Tęsknisz za krajem? Wysyłasz pieniądze?". Banan na ryju i small talk na co dzień, kto tu mieszka ten wie. Ogólnie na początku myślisz, że jest milusio i wszyscy Cię lubią. Ponieważ pracuje w środowisku zdominowanym przez mężczyzn lecą komplementy "Your are beautiful" tak sto razy #!$%@? dziennie. Co z tego, że "I have a boyfriend" a on ma trzy latorośle w domu.No comment.
Ale tak już po paru miesiącach rozgryzasz angielską mentalność, podś#!$%@? i uśmiech na zawołanie. Stwierdzasz więc, że będziesz ostrożna i trzymasz z jednym ziomem, któremu i tak dawkujesz zaufanie no bo wiadomo.
Mija siedem miesięcy i w sumie już masz #!$%@? ale mimo wszystko jakiś taki niesmak. Zawsze myślałam, że polska mentalność jest #!$%@? ale angielska jest porównywalnie #!$%@?...
Ten ziom, z którym trzymam jest Szkotem jak to dzisiaj powiedział "English are ignorant, arrogant, two-faced, rude and love to gossip". Ja zbalansowałam to poczuciem humoru.
Czy uważacie, że te cechy dotyczą dużej większości Angoli? Głupie pytanie ale nie ma głupich odpowiedz, choć chyba znam odpowiedź ale napiszcie czy też tak macie. Domyślam się, że faceci mogą mieć bardziej #!$%@? ale laski, wiadomo bardziej EMO-cjonalne są więc... tak dla rozkminy, macie podobnie jak ja?
#emigracja #anglia #uk
@zebowawrozka: tez juz z 5 Anglików pytało mnie skąd tak dobrze znam język