Wpis z mikrobloga

Panowie, jest jakieś warte polecenie czasopismo/magazyn dla informatyków/programistów/administratorów ?

Na niebezpieczniku był chyba ostatnio hype na tego typu rzeczy bo coś zareklamowali ale (według mnie) śmierdziało kupą. Ponadto ludzie wrzucili w komentarzach jakieś pisemka "warte polecenia" ale jak je przejrzałem to nic odkrywczego. Wszystko na wyciągnięcie ręki w Google.

Że tak powiem ktoś rekomendował poniższe: (daje ,żeby uniknąc dubli i może komuś się spodobają)

IT Professional
Networld
Linux Magazine

Ale osobiście nie widziałem tam nic wartego pieniędzy. Ktoś coś innego poleci ? Preferowane Polskie ale od biedy mogą być Angielskie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#informatyka #programowanie #linux

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@travikk: No powinno i raczej wystarcza. Niemniej liczyłem ,że może gdzieś jest jakaś fachowa wiedza dostępna za opłatą po którą warto sięgnąć ? Jakieś nie wiem, czasopismo o bezpieczeństwie, jakiś nowych mykach w programowaniu, nowe biblioteki... coś co by wiedział ,że warto kupić i obadać bo nawet jak nie użyję to dowiem się czegoś nowego.

tak działa prasa w 2015 roku

@CzySwieciSaPoToAzebyZawstydzac: I książki... mam na półce w
  • Odpowiedz
czasopismo o bezpieczeństwie

@Ilythiiri: kiedyś był hackin9 ale to była kaszana o ile pamiętam. Teraz czytuję sobie magazyn Programista. Pojawiają się tam fajne rzeczy, ostatnio np. był artykuł o całkowaniu numerycznym w zastosowaniu programowania silników gier, albo o portowaniu linuksa na nowy SoC.
  • Odpowiedz
@Ilythiiri: Dla administratorów fajnym czasopismem jest IT Professional sam subskrybuje i jako młody administrator wielu ciekawych rzeczy się tam dowiaduje.
Polecam również blog geek-admin.blogspot.de
Można sobie poczytać i ćwiczyć pewne rzeczy, których nie uczą w szkole :)
  • Odpowiedz