Wpis z mikrobloga

#squateveryday podsumowanie tygodnia :)

Dzisiaj nowy maks - 182,5kg. Poprzedni poprawiony o 2,5kg

Podczas sprawdzania maksa w przysiadzie przednim w poprzednim tygodniu mocno nadwyrężyłem łokieć. Sztanga poszła do przodu, łokcie poszły lekko w dół i przejęły nieco ciężaru. Kontuzja nie przeszkadzała w wyciskaniach, natomiast wszystko co związane z przysiadami robiłem z coraz silniejszym bólem. Dziś po ostatnim powtórzeniu miałem problem żeby utrzymać nieruchomo butelkę wody, z której piłem. Niestety moja mobilność nadgarstków jest jeszcze średnia i pozycja w przysiadzie, która daje mi stabilność jednocześnie wiąże się z dużym spięciem w stawie barkowym i łokciowym.
W następnym tygodniu sprawdzę jak się ma sytuacja i ewentualnie przejdę na przysiad high-bar, który jest najbardziej dla mnie komfortowy.
Nie polecam trenować w ten sposób o ile nie jesteście pewni jakie sygnały daje Wam ciało.

Jakie odczucia? Zero jakiegoś nadzwyczajnego zmęczenia. Ciekawe "zakwasy" pojawiające się wieczorem i znikające rano. Luz w biodrach. Większa pewność podczas ruchu ze sztangą w dół. Zdecydowanie poprawione wyjście ze sztangą gdzie udało mi się wyeliminować wszystkie małe, niepotrzebne kroczki.
Obszar, który najmocniej odczuwam, to góra pleców nie przyzwyczajona chyba do tak częstego siadania ze sztangą z przodu. Do poprawy mobilność odcinka piersiowego kręgosłupa.

....i może sprawdzę jeszcze raz maksa po dwudniowym odpoczynku i ładowaniu żarcia ( )

#silownia #mikrokoksy

film pewnie jeszcze w przetwarzaniu. niedługo powinien wskoczyć na HD
b.....i - #squateveryday podsumowanie tygodnia :)

Dzisiaj nowy maks - 182,5kg. Pop...
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@berti: Czy metoda squat every day daje lepsze osiągi siłowe (w krótszym czasie progres) niż squaty 2-3 razy w tygodniu ćwicząc FBW, składające się tylko z squatów (na przemian z MC), ławki prostej i drążka?
  • Odpowiedz
@berti: kurde ja musze mase zrobić bo przy 140kg przy 70kg slabo wyglada na krążkach :( a jak już komuś powiesz, że robisz 182 przy 98kg to już niby coś :D Co nie zmienia faktu ze i tak elegancko.
  • Odpowiedz
@shdw: no tak ale nikt cie nie spyta ile ważysz, a jak ktoś już pizga 180 to i tak większość na siłce jest osrana bo nigdy nie miała na barkach 4 krążków na stronie :) no może jak próbowała robić martwy po za swoje sily
  • Odpowiedz
@Strzalka: a to juz zalezy jak wygladasz. Jak masz <180cm i jestes fest wyrzezbiony to siadanie ze 140kg jest imponujace jak ktos cokolwiek ogarnia ;)
  • Odpowiedz