Wpis z mikrobloga

Witam mireczki i mirabelki.

Potrzebuje pomocy, znalazłem skrypt slider'a który rozjeżdża się na boki, zmodyfikowałem go i jedyną rzeczą która potrzebuję jeszcze zmodyfikować jest to by, gdy po kliknięciu w poprzednią kulkę(w lewym dolnym rogu) nastepowała animacja taka, jak jest domyślnie zrobiona przy przechodzeniu do kolejnego obrazu, bądź dalszej kulki.

Męcze się z tym już któryś dzień lecz mi to w ogóle nie wychodzi.
Ktoś coś pomoże?

demo, pliki do pobrania

#jquery #js #javascript #css #webdev #programowanie #kichochpyta
  • 15
To jest Pana autorskie rozwiązanie czy jakiś zmodyfikowany gotowiec? Może Orbit wziąć?

Z innej beczki: wydawało mi się zawsze, że "slider" to "ustrojstwo do przełączania slajdów", dlatego nie bardzo rozumiem dlaczego "slider pierwszy" a nie "slajd pierwszy"...
@wuha: rzuciłem okiem, ale nie jestem w stanie na szybko pomóc, powodzenia

ps: jeśli parę dni nad tym już siedzisz to może warto przemyśleć zmianę slidera ;p sporo jest tego na rynku..
@alosha: Nie jest to moje autorskie dzieło, można je pobrać tutaj, mój błąd językowy, jestem już znużony tym, gdyby mi to wychodziło byłbym bardzo szczęśliwy, ale aktualnie jestem w trakcie prób i błędów...
@gergu: Nie musi być to na szybko, chciałbym, żeby w ogóle mi to działało... zmiana nie bardzo wchodzi w role ponieważ w tym sliderze tylko ta jedna rzecz została do skończenia i będzie wszystko gotowe.
@alosha: Mógłbyś sprawdzić teraz link animować się animuje już prawie odpowiedni sposób, teraz tylko trzeba zamienić obrazy które się mają przechodzić i teraz na tym tkwie.
@wuha: U mnie też działa.
Tylko czasami jest jakby taki efekt, że gdy za szybko kliknę, to jednak nie przechodzi. Trzeba porządnie wycelować i konkretnie przytrzymać klawisz myszy.
@alosha: Chodzi o to, żeby się animacja całkowicie zakończyła w innym wypadku nie jest wykonywany skrypt do przechodzenia kolejnego elementu.