Wpis z mikrobloga

@majlo1985: tego to nie wiem ale czekanie teraz na ota jest głupim pomysłem. Albo wrzucić night albo olać czekanie aż się pojawi samo bez stresów i napięcia czy to będzie dziś czy nie.
@gorush: mnie ta aktualizacja i tak ni ziębi, ni grzeje. Szkoda tylko, że oneplus robi z gęby cholewę. niech lepiej powiedzą, że będzie w maju i przynajmniej ludzie nie będą się rzucać, a jak zrobią wcześniej to będzie pozytywne zaskoczenie.
@majlo1985: @gorush:
na nightlies siedzę już dobre 2 miesiące, więc żadnej różnicy nie odczuję. To ota będzie dokładnie tym samym, co ostatnie nightly.
Ciekawi mnie jednak, co będzie miał do zaoferowania ten oxygen, bo jedyne co rzuciło mi się w oczy, to były te śmieszne screeny sprzed kilku tygodni, które pokazywały pulpit z custom tapetą- jednym słowem WOW ( ͡º ͜ʖ͡º)
@majlo1985: na pewno żeby przejść ze stocka 11S (czy jak on się tam zwał) to trzeba zrobić to ręcznie.
Ściągasz ostatnie nightly, no i przez recovery wgrywasz. Na szczęście to działa tak jak upgrade windows 7 -> 8, czyli wszyskie apki i dane zostają, jedynie trzeba trochę poczekać, bo apki muszą się "zoptymalizować" do tego runtime ART.

Od tego momentu cieszysz się CM12. Można też założyć, a znając Oneplus, to trzeba,
@majlo1985: graficznie nie do poznania. Ja się nie boje zmian, więc dla mnie na plus.
Generalnie przebudowali cały interfejs użytkownika. Wszędzie napchane animacji. Każdy ekran skądś wjeżdża, przełączasz aplikację to wyjeżdża. Interfejs reaguje na dotyk. Gdy przytrzymujesz dłużej w jednym punkcie, to tworzy się takie koło, niczym byś dotykał tafli wody palcem. Nawet zaznaczanie i odznaczanie checkboxów ma swoją animację.

Z funkcjonalności zauważyłem LiveDisplay, który zarządza jasnością i tonacją kolorów (w
@PieceOfShit: a co masz na mysli, że trzeba poczekać, żeby się appki zoptymalizowały do tego runtime ART? Trzeba czekać podczas instalacji czy po instalacji w ciągu kilku(nastu) dni się to normuje?
Masz pod ręką link do tego nightly?