Wpis z mikrobloga

#vps #vpshosting Panowie nie uwierzycie! Uruchomiłem 2 miesiące temu serwer na usłudze STATNET.PL dokładnie chodzi o kopalnię http://polish-altcoins.org Obsługa od samego początku widziała jaka tam jest postawiona strona i że jest to kopalnia o czym rozmawiałem z obsługa 2 miesiące wcześniej. Dzisiaj rano wstaję. Kopalnia jest NIECZYNNA a komunikat dla mnie jest następujący:
"Ze względu na naruszenie naszego regulaminu, który zabrania uruchamiania oprogramowania do przetwarzania rozproszonego serwer został zablokowany.

procesy naruszające regulamin: polishcoind

Informacja została wysłana również na adres grupanoclegowa@hotmail.com "

To już nie chodzi nawet że to PLNc Polska Kryptowaluta ale to ogólnie atak na społeczność kryptowalut i atak na kryptowaluty w ogóle. Czuję się zdyskryminowany w taki sam sposób jak nie dawno zdyskryminowani zostali uzytkownicy Bitmarket przez bank BZWBK i BPH.

Oczekuję na wyjaśnienie STATNET.PL w tym wątku. W innym przypadku zgłoszę sprawę do prokuratury i nagłośnię jeszcze bardziej sprawę serwerów STATNET.PL jako ostrzeżenie dla innych.
#kryptowaluty
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Właśnie mi napisali że usługa została odblokowana, ale w przypadku uruchomienia procesów kopalni usługa zostanie znowu zablokowana. To jakieś KURIOZUM przecież. Czyli cwaniaczki z STATNET pozwolili mi uruchomić kopalnię, wiedzieli czym jest ta kopalnia. PIENIĄDZE biorą ale URUCHOMIĆ PROCESÓW KOPALNI JUŻ NIE WOLNO. ALE ZA TO PŁACIĆ TRZEBA. SZOK!
  • Odpowiedz
@mamapoth: Twierdzą że w regulaminie jest zapisz że nie wolno uruchamiać kopalni kryptowalut na ich serwerach. Tylko nie rozumiem co jest tego powodem. I nie rozumiem tego że przecież widzieli jaką stronę mam postawioną i tłumaczyłem że jest to KOPALNIA KRYPTOWALUT. A skoro jest to KOPALNIA to jest oczywiste do czego ONA SŁUŻY. Jestem w WIELKIM SZOKU.
  • Odpowiedz
@Pepeo: proste... jakby kazdy vpsiarz chcial kopac, to by mogli mniej vpsow postawic na tych samych zasobach, nic dziwnego ze zabraniaja tego w regulaminie, jakbys mial dedyka to by mieli gowno do gadania
  • Odpowiedz
@wujekmisiek: @mamapoth: Twierdzą że w regulaminie jest zapisz że nie wolno uruchamiać kopalni kryptowalut na ich serwerach. Tylko nie rozumiem co jest tego powodem. I nie rozumiem tego że przecież widzieli jaką stronę mam postawioną i tłumaczyłem że jest to KOPALNIA KRYPTOWALUT. A skoro jest to KOPALNIA to jest oczywiste do czego ONA SŁUŻY. Jestem w WIELKIM SZOKU i czuję się OSZUKANY przez STATNET! Pomijam tutaj Regulamin gdyż
  • Odpowiedz
@Pepeo: zapletlasz sie... powodem jest zbyt duze i ciagle zuzycie procesora, idea vpsa jest taka zeby na danej liczbie zasobow postawic ich jak najwiecej, bo nie kazdy wykorzystuje cale zasoby w jednym momencie dlatego vpsy sa tanie. jakby kazdy zuzywal cale zasoby non stop to nie daliby rady postawic az tyle vpsow
  • Odpowiedz
@wujekmisiek: Tu nie chodzi o to o czym piszesz lecz o to że obsługa wiedziała że jest to KOPALNIA a więc wiedziała do czego będzie służyła ta strona. Przez 2 miesiące nie stanowiło to problemu a nagle stanowi.
  • Odpowiedz
@Pepeo: k---a mac. trudno sie domyslic... zaczelo im brakowac zasobow na kolejne vpsy bo np. pare osob zabieralo tyle zasobow co kilkanascie innych wiec przeliczyli ze bardziej sie oplaca zablokowac kopanie niz dostawic nowa szafe procesorow
  • Odpowiedz
@wujekmisiek: Ja to wiem. Ale postąpili nie FAIR wobec użytkownika. Mając wiedzę od samego początku że to będzie kopalnia. Zażądałem od nich zwrotu środków. Ale pewnie są na tyle CWANIAKAMI że nie zwrócą mi ani grosza.
  • Odpowiedz
Ludzie na VPSach stawiali koparki (minerd albo set generate true w wallecie), więc VPSownie tolerują portfele (polishcoind w Twoim przypadku) tylko gdy nie zjadają zbyt dużo CPU. Jak portel zaczyna zjadać za dużo CPU to reakcja jest zawsze taka sama jak w Twoim przypadku. To nie jest specyfika statnet, skoro masz więcej górników na pulu to i wallet z którego pool korzysta zużywa więcej zasobów. Cieszę się, że pomogłem i pozdrawiam.
  • Odpowiedz