Wpis z mikrobloga

#apple #osx #yosemite #mac #macbook #iphone
iMircy, próbuję zgrać zdjęcia z Iphone na MacBooka, bo skończyło mi się miejsce w telefonie i utknąłem w martwym punkcie. ITunes zgłasza że zdjęcia są obsługiwane przez iCloud i w ogóle ich nie widzi w telefonie. Próba wyłączenia iCloud w telefonie zgłasza że zdjęcia zostaną pobrane, ale potrzeba mi miejsca którego nie mam, albo, że zostaną usuniete z iclouda i iphone. Nie chcę stracić tych fotek z telefonu i chce je jakoś zgrać. Jak?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@hans-olo-olo: No to daj opcję, żeby je pobrał, tylko nie zoptymalizowane, tylko oryginały. Może dlatego ich nie widzi, bo są optymalizowane i one de facto nie są na telefonie, tylko miniaturki. Całe zdjęcie pobiera w momencie otworzenia go. Wiesz ock
  • Odpowiedz
@Roman660: no i dalem tylko nic sie nie zmienilo. dalej nie moge zaimportortowac bo mac ich nie widzi. A sciaganie czegolwiek z icloud nie wchodzi w gre bo nie mam miejsca w telefonie. zresztą pliki na icloud skasowalem przez www przed chwiląl.
  • Odpowiedz
@hans-olo-olo: @hans-olo-olo: To wg mnie ostatnią opcją jest zrobienie udostępnianego strumienia i dodanie tam części zdjęć i włączenie iphoto i tam wejść w icloud, żeby je zapisać. W międzyczasie usuwanie z telefonu zdjęć, żeby się nie miejsca wystarczyło na te kopie w udostępnianym strumieniu.
  • Odpowiedz