Wpis z mikrobloga

Mirki, piszę sobie kod js (jquery) i mam click event na divie na dany id="opis". Pod koniec eventu ustawiam, żeby div zmienił id na id="opis2", aby nie można było wykonać tego samego click eventu kilka razy. Niestety po kliknięciu ponownie na zmieniony div wykonuje on nadal ten sam event. Nie mam pomysłu na to. Co zrobić?
#jquery #javascript
  • 12
@ziolo86: Jeżeli chodziło o unbind to działa, ale mam pytanie. Mam w planach dodać opcję powrotu do stanu początkowego. Muszę wtedy znowu podłączyć funkcję(czyli muszę nadać jakiejś zmiennej tą funkcję)?
Teraz to już kompletnie nie wiem. Mam animate() w której mam funkcję, kiedy skończy się animować i ta działa ok, ale w tej funkcji binduję click event, w którym mam kolejne animate() i kolejną funkcję po animacji, która już świruje. Chciałby mi ktoś pomóc? Może być na PW ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@banditpanda: hmm to naprawiło akurat inny z problemów, ale on nadal to robi
na stronie jest 5 elementów
po naciśnięciu na jeden z nich ma go przenieść na lewy górny róg i powiększyć, pozamieniać klasy i dodać kilka elementów(w tym przycisk powrotu)
po naciśnięciu przycisku powrotu ma spowrotem pozamieniać klasy, przenieść na wyjściową pozycję no i tu zaczyna się inba, bo jak chce pojawić elementy, które zniknąłem przy pierwszym razem za