Wpis z mikrobloga

@Felonious_Gru: zastanawiałem się czy jak włączę obsługę IPv6 u siebie na XP to może wtedy sytuacja ucichnie. No ale to moze kiedy indziej. Zresztą rozwiązanie najprostsze okazało się najskuteczniejsze ;]

Zrób sobie sniff sieci u siebie i sprawdz co jest nie 5. (winpcap + ethereal, obydwa za darmo z neta)
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: no generalnie myślałem że nie rozumie i że nawet nie bierze pod uwagę, ale może jest w tym temacie transparentny i nie zwraca uwagi że coś takiego sobie lata.

Generalnie dziwna sprawa - mam nowych wspollokatorow od wrzesnia i wczesniej takich jajec nie było. Wcześniej to się zdarzało, ale wystarczyło restart wifi u mnie i chodziło. W tym tygodniu nasiliło się motzno.

No i nie mam opcji żeby bawić sie w
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: no ale wlasnie nie wiem w pelni czy to router tak n--------a czy kompy. obstawiałbym to drugie, bo skoro IPv6 wyłączono u kumpla, to już tak nie n--------a. Zresztą nawet po restarcie routera ruch był nadal duży (przy włączonych kompach), zatem obstawiam że to coś w kompie/windzie nie tak...

Thx za tip z wi-fi analyzer. w wolnej chwili to sprawdzę.
  • Odpowiedz
@wytrzzeszcz: chyba nie jestem tak wyczulony na tym punkcie. Co ma działać to działa. Poza tym sam mówiłeś, że to kosztowne rozwiązania, więc mogę od razu o tym zapomnieć (chyba że nagle wszyscy pod jednym dachem będziemy zarabiać jak wykopowi informatycy *2).
  • Odpowiedz