@HenryMorgan: tao tao i vifon to teraz jedna firma.
A szkodliwość zupek chińskich to jakis mit. Co tam może być szkodliwego? Normalny makaron, trochę tłuszczu, przyprawy. Cała Azja się zasadą, a żyją po 80 lat.
Co tam może być szkodliwego? Normalny makaron, trochę tłuszczu, przyprawy
@Coolek: mąka pszenna, •tłuszcz roślinny, •tapioka (używana do zagęszczania sosów, musów; nie zawiera glutenu ani cholesterolu; niewielka zawartość białka oraz lekkostrawnych węglowodorów; produkt skrobiowy otrzymany z manioku), •skrobia modyfikowana — E1420 (środek żelujący, zagęszczający oraz stabilizujący; w dużych ilościach powoduje biegunkę), •cukier, •stabilizatory: •tri fosforan pentasodowy — wiążąc się z wapnem, powoduje zmniejszenie gęstości kości
@normanos: i wszystkie te magiczne nazwy można pozyskać w sposób naturalny i występują w połowie naturalnych produktów, które codziennie spożywamy. Choćby ten glutaminian sodu, który jest pozyskiwany z wodorostow i nie ma żadnego udowodnionego szkodliwego wpływu na ludzkie zdrowie.
@normanos: w dodatku tylko jedna czy dwie substancje w opisywanym tekście są oznaczone jako "takie, które mogą być szkodliwe". #!$%@? jak się nawet za dużo wody opijesz to tez możesz umrzeć.
Problem jest taki, że żeby doświadczyć tych negatywnych skutków spożywania "substancji w dużej ilości" to musiałbym jeść tych zupek po 400 dziennie.
@Coolek: @carving85: @Coolek: @iwarsawgirl: OCZYWISCIE ze raz nie zaszkodzi, wszystko co jest sprzedawane teraz ma dopuszczalne wartosci w swoim produkcie. Gorzej, że niektorzy tak sie odzywiaja, ze dziennie sumujac te swoje produkty znacznie przekraczaja dopuszczalne normy i co gorsza robia to codziennie.
#gotowanietomojapasja #gotujzwykopem #oswiadczenie
A szkodliwość zupek chińskich to jakis mit. Co tam może być szkodliwego? Normalny makaron, trochę tłuszczu, przyprawy. Cała Azja się zasadą, a żyją po 80 lat.
@Coolek: mąka pszenna,
•tłuszcz roślinny,
•tapioka (używana do zagęszczania sosów, musów; nie zawiera glutenu ani cholesterolu; niewielka zawartość białka oraz lekkostrawnych węglowodorów; produkt skrobiowy otrzymany z manioku),
•skrobia modyfikowana — E1420 (środek żelujący, zagęszczający oraz stabilizujący; w dużych ilościach powoduje biegunkę),
•cukier,
•stabilizatory:
•tri fosforan pentasodowy — wiążąc się z wapnem, powoduje zmniejszenie gęstości kości
Choćby ten glutaminian sodu, który jest pozyskiwany z wodorostow i nie ma żadnego udowodnionego szkodliwego wpływu na ludzkie zdrowie.
Jak by tak się przejmować to nic by jeść nie można. Pewnie lepiej nie jest tylko takich rzeczy jak zupki ale bez przesady
Problem jest taki, że żeby doświadczyć tych negatywnych skutków spożywania "substancji w dużej ilości" to musiałbym jeść tych zupek po 400 dziennie.
@Coolek: No raczej nie xD
https://youtu.be/IQlNv2Au-Lg
A azja nie żyje na zupkach chińskich jedzą okazjonalnie.
Dzial chinskich zupek ma w Azji wielkosc 3-ech innych dzialow razem wzietych.