Wpis z mikrobloga

To co tu skopiuję że tak niedorzeczne ze poczatkowo myslalem że ktos ja wrabia. Ale jak pomyslalem to nie jestem pewny w koncu to komunistka a na powiazanych z nia profilach pojawiaja sie obrazki wychwalajace Stalina no i ja wiem co pisza komunisci rosyjscy. Na stronie jej organizacji jest dzial łacznosci z Koreą Północna w którym przedstaiwaja ich wersje rzeczywistosci o tym kraju co uwiarygadnia że mogla powiedizec to co w wywiadzie. Na dodatek nawet Komunistyczna Partia Polski sie od niej odcina bo uważaj ą za zbyt radykalną.

Ludmiła Dobrzyniecka, lat 27, członek zarządu i „skarbniczka” partii Zmiana a jednocześnie szefowa Komunistycznej Młodzieży Polskiej, w swoim środowisku zwana „Ludą".

20 marca pojawił się wywiad z Ludą w serwisie vice.com, który prawie natychmiast został usunięty. Wygląda na to, że nawet ten zwykle niestroniący od paskud portal – publikuje na przykład wypowiedzi Mateusza Piskorskiego – tym razem się przeraził i natychmiast tekst usunął. Jest dostępny już tylko w webcache
Tu całosc a poniżej przykładowe urywki:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3ARcisf1RYDFYJ%3Awww.vice.com%2Fpl%2Fread%2Fludmia-powie-ci-jak-walczyc-z-burzujami+&cd=1&hl=pl&ct=clnk≷=pl
źródło

No to jak jest z tym Stalinem?
Ludmiła:
Od niedawna jest tak śmiało i jest Stalin na naszej stronie, przez lata to ukrywaliśmy. (...). My jesteśmy jego linią obronną. Uważamy, że osoba na najwyższym szczeblu, w Związku Radzieckim, miała prawo nie dopilnować wielu rzeczy. Mamy na niego jeszcze linię obrony w kwestii wielkiego głodu na Ukrainie, walki z faszyzmem.

Miał prawo „nie dopilnować wielu rzeczy"?
Ludmiła:
Katyń to byli Niemcy i dopiero teraz, aby propagować Unię Europejską, Stany Zjednoczone i zniechęcać do Wschodu, zaczyna się cały czas mówić o tym Katyniu. Dlaczego jak ja byłam dzieckiem, nikt mi nie mówił o Katyniu? Ja się dowiedziałam o tym dopiero, jak się zaczęła ta wielka propaganda antyrosyjska. Widać w tym manipulację. Jeszcze jak się jeździ na Wschód, to oni to chętnie tłumaczą pokazują różne dokumenty.

Ok. Wszystko fajnie, ale co a łagrami. Też były spoko?

To było kiedyś normalne, że więzienia wyglądały jak łagry. Przecież w II RP wcale nie było lepiej. Gdybyśmy teraz mieli tworzyć socjalizm z przejściem do komunizmu, to te więzienia byłyby trochę podobne.

W Korei Północnej wcale nie jest tak, że tam są obozy śmierci, że ludzie głodują. Starają się żeby ten kraj był czysty, zadbany, każdy mieszkaniec musi dbać o okolicę w której mieszka, wszyscy pracują dla tego kraju, domy dziecka są zadbane, starają się żeby te dzieci dostawały jakieś rodziny zastępcze.
Mają lepiej niż u nas.(...)
Korea Północna jest dobra zwłaszcza przy zakładaniu rodziny: do lekarzy jest lepszy dostęp i łatwiejszy, leki nie będą kosztować majątek. W Korei Północnej szczepionki są tylko ich własnej produkcji. Mogą sobie pozwolić na wiele dzieci. Ten kraj pomoże, nie wyrzuci cię z mieszkania, nie będzie czegoś takiego jak komornik. Zwykły Koreańczyk ma o wiele spokojniejsze życie dzięki temu.

#rosja #ukraina #zmiana #ruskapropaganda #ocieplaniewizerunkustalina #stalin #komunizm #lewactwo #polityka
szurszur - To co tu skopiuję że tak niedorzeczne ze poczatkowo myslalem że ktos ja wr...

źródło: comment_pXWD1rMHNh7S2ZHgR03vo5fqbW6iuRxX.jpg

Pobierz
  • 16