Aktywne Wpisy

#gospodarka #polska #uniaeuropejska
Polska podwoiła PKB na mieszkańca od czasu dołączenia do UE, zbliżając się do średniej europejskiej.
Polska podwoiła PKB na mieszkańca od czasu dołączenia do UE, zbliżając się do średniej europejskiej.
źródło: 1000044173
Pobierz
annlupin +14
wstałam sobie i z piesami trzeba iść nie chce mi sie ale one chcom a co uwas

Strzelanie do rzutków kojarzy mi się jako sport "białych ludzi". Jest w tym jakaś elegancja, jakaś klasa. James Bond na pewno strzelał do rzutków.
Oglądanie zawodów obdziera ten sport z jakiegokolwiek splendoru -- jestem przeciwnikiem sportu zawodowego -- ale będąc na strzelnicy trapowej (trap - konkurencja strzelania do rzutków, jedna z kilku popularnych) odczuwam radość. Gdy jest piękna pogoda, świeci słońce, a maszyna, reagując na krzyk, automatycznie wyrzuca w przejrzyste niebo dysk z jakiegoś polimeru, żeby biały człowiek mógł sobie do niego strzelić -- wtedy czuję że cywilizacja europejska trwa nadal mimo zawirowań.
Uczucie zestrzelenia rzutka, gdy rozlatuje się w jaskrawe fragmenty koziołkujące na tle koron drzew to czysty zastrzyk dopaminy. Później otwarcie strzelby i te dwie łuski (przy wystrzeleniu obu nabojów) wyskakujące na 1.5 metra do tyłu. Człowiek, który wymyślił wyskakujące łuski po otwarciu strzelby stał się zasłużonym milionerem. Dalej mnie to cieszy jak dziecko mimo setek strzałów.
Już sam dotyk strzelby powoduje u mnie poprawę humoru. Strzelba jest solidna, ciężka, masywna. Drewniane okładziny i grube lufy tak przyjemnie pasują do siebie, są godne zaufania.
Dobra strzelba do trapu zaczyna się od 9 000 zł. Te z wyższej półki to od 12-15k. Górna granica prawie nie istnieje (są i takie po 200k euro), ale tak za 40 - 60 tys zł można kupić coś na światowym poziomie.
Ja strzelam z IŻ 27-E, myśliwskiej dwururki, którą zakupiłem parę dni temu na aukcji państwowej za 240 zł. Ktoś jej nie kochał i nie odebrał jej z policyjnego depozytu mimo upływu lat. Znalazłem ogłoszenie i nie mogłem się powstrzymać. Od teraz będziemy już razem.
Do tego karton amunicji (380 zł za 500 sztuk) i rzutki (80 gr / sztuka) i można się poczuć jak Bond.
Zdjęcie z internetu, bo przynajmniej widać jaka to ładna b--ń jest. Moja wygląda prawie tak samo, paska nie mam.
#bron #gunboners #projektdedal #trap
źródło: comment_dvKz4vXaKpTBFF1LAcqYW5cxtJyf6zoh.jpg
Pobierz:D
Ale strzelba fajna.