Aktywne Wpisy
Wrrronika +6
Jaka 1 losowa ciekawostka przychodzi Wam do glowy?
Angmac +104
Nic mnie bardziej nie bawi niż lizodupy Muska xD
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
Typ wywalił większość ludzi z firmy, a potem zdał sobie sprawę, że po coś byli zatrudnieni i zaczął ich błagać o powrót. Ba! Wywalił nawet gościa, który przez poprzedni zarząd był oznaczony jako osoba nie do zwolnienia (Haraldur Thorleifsson), ponieważ Twitter przejął jego startup i w przypadku zwolnienia musieliby wypłacić mu ogromne odszkodowanie - gdy Elon dowiedział się o kosztach zaczął publicznie się
@Boski_Szymon: Jeżeli to dla Ciebie sport to wg mnie tak. W sumie jeżeli np. jedzenie kanapek to dla Ciebie sport (bo np. trenujesz codziennie XD) to niech tak będzie, to Twoja sprawa. Nie czaje w ogóle tego 'TO NIE JEST HURR DURR SPORT', jest k---a bo ktoś tak uważa i już.
@Boski_Szymon: Nie zarzucałem Ci tego, to inni tak piszą. Tacy ludzie jak na ESL chodzą na treningi, wyrzekają się życia prywatnego, to nie jest dla nich (tylko) gra. Jeżeli ktoś je hot dogi na czas, co roku jest coraz lepszy, startuje w zawodach, poświęca się temu, trenuje etc to wg mnie to też jest sport.
@Boski_Szymon: ale p---r, brydż, snooker, szachy, darty i pewnie sporo innych też są uważane za sport. Myślę, że to zależy od przyjętej definicji i od tego, jak samemu się podchodzi do gier - jak do sportu, czy jak do rozrywki.
W e-sporcie trenujesz, rozwijasz umiejętności, współzawodniczysz - to są cechy sportu. I tak,
@Boski_Szymon: oj nie wiem. Rąbanie drewna sportem nie jest. Szachy są :)
Nie mogę się zgodzić z tą analogią. Sport uprawiany jest celowo - dla samego faktu jego uprawiania (mówimy o amatorskim), a podbiegnięcie do autobusu ma inny cel niż bieganie samo w sobie.
Tak jak napisałem wcześniej - w sporcie chodzi o celowe wykonywanie jakiejś czynności. Chodzi o sam akt jej wykonywania. Celem rąbania drewna jest przygotowanie sobie opału. Co do szachów, to mam duży problem z zakwalifikowaniem tego jako sport, tak samo jak z e-sportem.
@Boski_Szymon: odpowiem Twoim cytatem "Sport uprawiany jest celowo - dla samego faktu jego uprawiania". Nauka pszyry i p----------e współpracowników nie są celem samym w sobie :)
I tu leży pies pogrzebany - przyjęcie innych definicji :) Więc dyskusja "czy e-sport jest sportem" nie
Masz rację.
Co do definicji, to jak już napisałem wcześniej - w sporcie dla mnie kluczowa jest aktywność fizyczna. Tak też definiuje sport słownik. Jako humanista będę się tego trzymać :)
@LOLWTF: @Boski_Szymon: Samo rąbanie nie jest sportem ani esportem. Ale za to rąbanie drewna na czas.. :p