Wpis z mikrobloga

Policzyłem tak na szybko plus minus zarobki Ninjas in pyjamas w roku 2014 . Wyszło koło 920 tysięcy złotych . Na jednego gracza wypada koło 12/13 tysięcy złotych na miesiąc . Patrząc na to , że w wielu krajach za średnią krajową można zyć spokojnie to chyba chłopaki z takimi zarobkami żyją jak pączki w maśle .

#csgo
  • 18
@komar251: za same turnieje? Bo oni dostają też kasę od organizacji 1500-2000 dolców miesięcznie, od sponsorów + spora kasa za naklejki z turniejów.
@komar251: zarabiaja dużo wiecej, 6k$ miesiecznie wychodzi z samych turniejów , dodaj jeszcze normalne wynagrodzenie, dodatkowa kasa od sponsorów + sprzęt, kasa z naklejek + ew. dotacje i suby z twitcha
To jest luźne liczenie . W każdym bądź razie już wiemy , że mają sporo kasy za to co robią .

btw ciekawi mnie , że żaden z nich okularów nie nosi . Tyle godzin razy tyle lat przy monitorze . Mi wzrok się zepsuł na przestrzeni 4/5 lat o pół dioptri .
@komar251: Neo śmiał w okularach kiedys jesli mnie pamiec nie myli. Poza tym wzrok psuje sie od ciaglego patrzenia na punkty blisko twarzy. Mozna robic sobie odpoczynek dla oczu po deadzie i popatrzec gdzies dalej.