Wpis z mikrobloga

Jak dłużej smażę to mięso jest mniej ciągnące się?


@Vegan: Zrobi się po prostu podeszwa.
Wiele zależy od mięsa - nie warto oszczędzać. Koniecznie przed smażeniem wyciągnij mięso z lodówki, żeby godzinę poleżało (doszło do temperatury pokojowej).
Po usmażeniu koniecznie dołóż na ok. 3 minuty, żeby stek "odpoczął".

A tak w ogóle, to zdjęcie steku robi się po jego przecięciu - na tym nie widać, jaki ci wyszedł.
Wiele zależy od mięsa - nie warto oszczędzać. Koniecznie przed smażeniem wyciągnij mięso z lodówki, żeby godzinę poleżało (doszło do temperatury pokojowej).

Po usmażeniu koniecznie dołóż na ok. 3 minuty, żeby stek "odpoczął".

A tak w ogóle, to zdjęcie steku robi się po jego przecięciu - na tym nie widać, jaki ci wyszedł.


@Vegan: podpisuje się pod tym, @mwitbrot: dobrze prawi