Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Polska_Bozia: ( ), chodziło mi bardziej o to czy jest sens po tygodniu od razu ucinać o 200 kalorii. Bo ten tydzień byłem na oknie If 8/16, więc nie wiem czy dać organizmowi jeszcze tydzień na wdrożenie w ten system postu, bo jak wiadomo potem będzie co raz ciężej z tym cięciem :D
  • Odpowiedz
@dmxo: tylko wez pod uwage, ze nie jestes w stanie stwierdzic ile spaliles miesni a ile tluszczu, wiec twoje zalozenie jest troche zgubne. Ja proponuje obcinac malymi kroczkami i patrzec jak organizm reaguje. Nie ma co sie spieszyc.
  • Odpowiedz
Mój obecny bf to 13/15%. Utnę 25ww/day i spróbuję 2400kcal/week. Czytałem gdzieś ze max strata wagi na tydzień to 0,5 kg fatu, jeżeli wyżej to oznacza stratę mięsa.
  • Odpowiedz
@AdiLDZ: pierwszy tydzień dopiero minął odkąd jestem na ifie. Planuje po 3 tygodniach skoczyć na 6. Nie byłoby by lepszym rozwiązaniem skrócić tego okna jak będę miał mniejsze kalorie? większe uczucie sytości :D
  • Odpowiedz
  • 0
@dmxo: nie ucinaj narazie kalorii, traktuj to jako konieczność jak nie będzie efektów, dopiero zacząłeś i na starcie chcesz być może zwolnić metabolizm? Skróć już teraz okno do 4-6h, dorzuć jakieś interwaly/tabatę i wtedy efekty obserwuj
  • Odpowiedz
@AdiLDZ: myślałem nad skracaniem kalorii, do momentu gdy nie będę się czuł komfrotowo. Na koniec chciałem wrzucić interwały lub kręcić aero żeby już nie ciąć, zawsze jakis dodatkowy bodziec dla organizmu. Jak ćwiczę teraz 4 razy w tygodniu, to po 6 tygodniach będę zajechany zaczynając z areobami i interwałami od samego początku
  • Odpowiedz
Czytałem gdzieś ze max strata wagi na tydzień to 0,5 kg fatu, jeżeli wyżej to oznacza stratę mięsa

@dmxo: Tak samo dla grubasa 30% BF i dla kulturysty docinajacego się na zawody?
Stratą mięśnia się nie przejmuj. Ktoś, gdzieś podobno coś tam stracił.
  • Odpowiedz