Wpis z mikrobloga

#lodz OMG co tu się #!$%@?ło? nie dosyć że to jakiś #!$%@? labirynt jeśli chodzi o dotarcie z końca A do B to na dodatek jakieś #!$%@? zamknęły ścieżki rowerowe gdzie się tylko da! WTF! Z Łodzi obecnie bardziej się opłaca wyprowadzić [do innego miasta] niż przejeżdżać ze wschodniej części miast do zachodniej czy też z północy na południe
  • 19
@mirkobiniu: w rok można przybrać 12 kg i schudnąć 12kg, Można okrążyć Glob, zarobić 40 tyś, Nauczyć się grać na pianinie, skrzypcach, flecie i gitarze A NIE #!$%@? STAĆ W KORKU BO JACYŚ DEBILE POSTANOWILI ŻE ZA JEDNYM ZAMACHEM ZACZNĄ REMONT WSZYSTKIEGO
@tomek-taktowski: Powiedz to tym którzy przez tyle lat nie kiwnęli palcem żeby zacząć remontować miasto. "miasto zacofane, bez przyszłości" - źle. Ktoś się za to wziął żeby zmniejszyć zacofanie - źle. Jeżeli miasto ma się sprawnie podnieść z kolan to sorry ale trzeba się spiąć i wziąć więcej na barki. Pokończą się najgorsze remonty to się sytuacja polepszy i będzie można złapać trochę oddechu przed kolejnymi remontami.
@epll: @tomek-taktowski: mieszkam w Łodzi od ponad pół roku i mi jakoś te remonty nie przeszkadzają. Korzystam z komunikacji miejskiej, i im więcej jest remontów tym szybciej dojeżdżam do pracy, zwlaszcza po zamknięciu kilińskiego. W porównaniu z Krakowem, gdzie na ślimaku przy Nowym Kleparzu potrafiłem stać w korku nawet i pół godziny, korki w Łodzi wcale nie są tak straszne. Ostatnio jechałem z jakimiś lamenciarzami w Z10, którzy przez 10
@Xizor: Nie pochwalam żadnej z obecnych władz w Łodzi, przynajmniej pan kropiewnicki zadziałał coś aby przedsiębiorcy mieli ciut łatwiej. czyt. Wolna strefa eko. w Łodzi.
@2ndLaw: Ale według ciebie te inwestycje warte są takiego zadłużenia? przecież to inwestycja bez zwrotna typowo uderzająca w dług i budżet miasta, ani "dziura" ani dworzec nie są w stanie spłacić tego zadłużenia. To jest istna "komuna" jedyne co Zdania zrobiła to kupiła głosy na
@mirkobiniu: Bo zobacz co te remonty dały na ul przybyszewskiego. NIC! ta droga już zaczyna się sypać na odcinku piotrkowska-śmigłego Zdania zerwała nowe drogi na augustowie w imię dotacji Unijnej !

Nikt się nie zastanawia jak ona to zadłużenie spłaci? A może weźmie przykład z innych zadłużonych miast i wprowadzi podatek typu "dachowe" ? #!$%@? chyba pieniądze na drzewie nie rosną!
@tomek-taktowski: Tak, rób referendum do każdej inwestycji w mieście to wiesz co w mieście zrobisz? NIC. A wiesz dlaczego? Bo ludzie będą mieli w dupie co może poprawić ta inwestycja, będą myśleć tylko o swoich czubkach nosów i o tym jak bardzo zaburzy im to ich rutynowe czynności.
@Xizor: COOO??! Tylko w porównaniu do świata to europa socjalistyczna robi to na mega zadłużone już społeczeństwo. shanghai budował o wiele bardziej skomplikowane i o wiele bardziej przydatne obiekty tylko i wyłącznie z kasy budżetu a nie na "kreske". CO mnie obchodzi cały świat! Np. w Teksasie jak stawiają zakład i nie ma tam drogi dojazdowej to osoba która stawia fabryke to odrazu stwarza infrastrukture komunikacyjną w tym budując drogę dojazdową
@tomek-taktowski: Poczytaj sobie dlaczego firmy mając do wyboru Poznań, Wrocław i Łódź nie wybierają Łodzi. Bo jest zaniedbana i ponura. I to trzeba zmienić. I do tego trzeba inwestycji.
Na całym świecie buduje się i tworzy się na kredyt bo to się po prostu opłaca. Ale żeby to zrozumieć trzeba trochę poznać świata. Dziękuję, i życzę miłej nocy.
@tomek-taktowski: Mniej płacz, więcej czytaj ze zrozumieniem. Napisałem o ogóle inwestycji miejskich. Nie wiem nawet jaką inwestycję ty masz na myśli. Jeśli WZ to: Czy inwestycja jest według ciebie skończona że piszesz w czasie przeszłym? Skończy się, przyjdą efekty wtedy nastąpi zweryfikowanie oceny efektów inwestycji w stosunku do jej założeń.
Z mojej strony również dziękuję.
@Xizor: To się nie opłaca.. przykłady? Grecja, Hiszpania, Portugalnia, Włochy. A nawet bliżej: Czechy, Węgry.
W każdym normalnym kraju pierw stwarza się warunki dobre dla biznesu aby ten mógł się rozwijać, a u nas #!$%@?, podatek, kredyt, praca niewolnicza i rzucają człowiekowi potem takiego "Misia" jak stadion czy "fajna" droga i mówią "cieszta się!! coś się dzieje!"

Równie dobrze Zdania mogła wyremontować wpierw takie drogi jak rokićńska, radwańska. A dopiero potem
@2ndLaw: Jakie mogą być efekty tracy wschód zachód? przecież to nie jest szlak chandlowy, Dwa razy bardziej przydała by się obwodnica, a wtedy przez centrum nie musiało by jeździć tyle pojazdów. Obwodnica + remont nawierzchni załatwił by sprawę w 100% Jej decyzje są nie przemyślane ani nie logiczne. To jest istne marnowanie pieniędzy i potencjału.