Aktywne Wpisy
tentin_quarantino +333
pani Karina Bosak z Ordo Iuris przyparta do muru plącze się niczym pan Sławek Mentzen w słynnej debacie z Petru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- np. jest hotel, i czy pani by chciała żeby ten hotel nie przyjmował ludzi, niebędących małżeństwem (np. konkubinat)?
- noo jakby... ale to jakby... ja tutaj nie mam jakichś wewnętrznych sprzeciwów... no jakby tu... pan mnie pyta jakby o... jakby prawa z różnych
- np. jest hotel, i czy pani by chciała żeby ten hotel nie przyjmował ludzi, niebędących małżeństwem (np. konkubinat)?
- noo jakby... ale to jakby... ja tutaj nie mam jakichś wewnętrznych sprzeciwów... no jakby tu... pan mnie pyta jakby o... jakby prawa z różnych
Bananek2 +943
#heheszki #patologiazewsi #facebookcontent #bekazpodludzi #bekazwegetarian #rakinstant
Czy może żyją pełnią życia, w słońcu, w naturze, rozwijają się, bawią, rozmnażają etc i są szczęsliwe?
To ogromna różnica.
A więc podwójna moralność. A człowieka byś zabił? Np z przypadkowym kowalskim z
Czy może żyją pełnią życia, w słońcu, w naturze, rozwijają się, bawią, rozmnażają etc i są szczęsliwe?
To ogromna różnica.
To się nazywa łańcuch pokarmowy, jesteśmy gatunkiem dominującym, toteż układamy życie innym ogranizmom.
W takim razie jestem ciekaw jakbyś o tym myślał jakby dajmy na to jakaś obca wyżej rozwinieta technologicznie cywilizacja kosmitów zniewoliła ziemie i hodowała ludzi, w tym Ciebie, bo dajmy na to wątroby i mózgi ludzi byłby przysmakiem dla tych obcych.
I co? Myślałbyś wtedy ,,Są gatunkiem dominujacym, wyżej rozwiniętym. Mają prawo nam to robić''?
Walczyłbym o swój los. Swoją drogą fajne porównanie człowieka do kurczaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
W gdybyś nie mógł? Ci obcy mogli by być na tyle rozwinięci aby całkowicie uniemożliwić Ci jakąkolwiek walkę. Tak samo jak ludzie zwierzętom. Co te biedne świnki czy krowy mogą zrobić hodowcom?
Uprzedzając argument o połączeniu sił i wspólnym buncie - Marne szanse na to. Ludzie nic by nie zrobili, byliby przeżarci strachem, baliby się.
Tak samo było np w obozach koncenrtacyjnych - Dlaczego ludzie się nie zmówili
Zwierzęta nie są istotami rozumnymi. Nie mają samoświadomości. A że czują? Rośliny tez maja różne mechanizmy wykrywania uszkodzeń i reakcji na nie. Tez maja prawo żyć, nie? A gdyby rasa rozwinięta w stosunku do ciebie tak jak ty w stosunku do marchewki, chciała cie zjeść, to co byś na to powiedział?
Zwykle pieprzenie, nie ma nic złego w jedzeniu zwierząt, tak działa świat. Jeśli nie
MAJĄ ignorancie, MAJĄ.
Jeszcze możesz coś podpowiadac o tym jak to mięso od zamordowanych zwierząt nasiąka "złymi wibracjami".
Tylko nieliczne gatunki zwierząt są przystosowane do tworzenia takich rzeczy jak człowiek. W zasadzie po za małpami to żadne mi nie przychodzą do głowy. Spytasz więc pewnie, czemu małpy tego nie stworzą?
A czemu murzyny z afryki nie stworzą? Widocznie nie jest im to do szczęścia potrzebne.
A
Człowiek został zaprojektowany jako roślinożerca.
Teraz już jedzą mięso wyłącznie dla fanaberii...