Aktywne Wpisy

mickpl +771
Prawda jest taka, że praktycznie wszyscy boomerzy mieli zwykłą robotę, całe życie zarabiali przeciętne wynagrodzenie, nie robili karier, interesów czy fikołków - a mimo to praktycznie każdy mieszkanie dostał albo kupił, był w stanie odchować dzieci i jeszcze ma teraz normalną emeryturę.
Obecnie to jest niemożliwe. Młoda para po studiach jest priced out. Mieszkań już nie dają za darmo, ceny wywalone na księżyc. Nowe osiedla zawalone betonowymi lokatami, a rzont kombinuje jak tu
Obecnie to jest niemożliwe. Młoda para po studiach jest priced out. Mieszkań już nie dają za darmo, ceny wywalone na księżyc. Nowe osiedla zawalone betonowymi lokatami, a rzont kombinuje jak tu

lukasz-lux +206
ostatnio gadałem z wujkiem co całe życie jeździł w PKS tirem, miał trasy do Iraku, Libanu - tego typu
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle
mówi że w tamtych czasach czyli w latach 90 zarabiał 1500-2000$. A teraz najlepsze, mówi:
Łukasz ja ten dom co teraz siedzisz kupiłem za jedną wypłatę za 1500$ XD
ten dom teraz pewnie jest warty z 600-800k w centrum miasta powiatowego z ładną działką
tyle

tym razem dopasowuję się do twardych, mirkowych zasad i podaję widełki. Pijcie ze mno kompot.
Support IT- Warszawa
Wymagana komunikatywna znajomość angielskiego oraz j. włoskiego, francuskiego bądź tureckiego oraz doświadczenie (powiedzmy od pół roku) w pracy z produktami Windowsowymi- np. Active Directory, Windows Exchange.
Praca dla dużej, startupowej firmy przy wsparciu klientów. Bardzo ciekawa opcja dla osób zaczynających karierę w IT- po wdrożeniu możliwość specjalizacji.
Płaca: do 7,500 brutto na umowie o pracę.
Najbardziej realne są widełki pomiędzy 5,000 a 7,000 PLN brutto na umowie o pracę.
Administrator Oracle DB z j. niemieckim- Kraków/Warszawa/home office
Tutaj kluczowa jest znajomość niemieckiego oraz doświadczenie w pracy z Real Application Cluster oraz RMANem.
Dla osób znających niemiecki płynnie możliwość pracy zdalnej. Dla kandydatów ze znajomością A2/B1 konieczność okresu wdrożeniowego w Krakowie- ok. 10h/tygodniowo zajęć z lektorem j. niemieckiego w ramach czasu pracy.
Duży pakiet benefitów, praca z nowymi technologiami- Exadata, Exalogic.
Wynagrodzenie: do 16,000 PLN brutto na umowie o pracę dla kompletnych wyjadaczy znających płynnie niemiecki. Standardowe widełki od 8,000 - 14,000 PLN brutto
Developerzy Java, Trójmiasto
Bardzo ciekawy projekt przy przenosinach architektury aplikacji z PL/SQL do Java. Wymagana komunikatywna znajomość angielskiego.
Poszukiwane 3 profile:
- Java + znajomość Oracle RDBMS, Hudson/Jenkins/Bamboo,
- Java + development oraz debugging na Windowsie, unit- testy.
- Java + core Java, Maven, Gradle
Projekty są prowadzone w metodyce Scrumowej, nowoczesna, matrixowa struktura raportowania. Projekt międzynarodowy. Co prawda płace są powyżej rynku, jednakże poszukiwani są tutaj bardzo mocni deweloperzy z zacięciem.
#rrit #java #oracle #jezykiobce #damprace #informatyka #wloski #francuski