Dobra mirki.. Jestem z #rozowypasek w klinice brestcancer (leczenie raka p----i). #rozowypasek ma dziś operacje i cała się trzęsie. Zaczęło się od tego ze jak się bzykalismy to wymacalem coś na cycku. Na kopniakach wywaliłem ja z domu do kliniki i pilnowalem, żeby po drodze nie poszła do koleżanki zamiast na badanie (#rozowypasek strasznie nerwowy i strachliwy). Okazało się ze to co wymacalem to jest nic. Ale przy okazji zbadali jej drugiego cycka i tam coś znaleźli. Teraz siedzę w poczekalni i czekam z #rozowypasek na zabieg. Trzymajcie kciuki za to, żebym wytrzymał psychicznie strach #rozowypasek. Przy okazji polecam wam macac swoje #rozowypasek i bezwzględnie traktować jak coś wymacacie. Żadne usprawiedliwienia, że to tylko coś małego i zniknie. Za wszarz i do mammografi. #zdrowie #logikarozowychpaskow mam nadzieje ze #wygryw #rak
@muchabzz: Spokojnie, skoro wymacales wczesnie to jest szansa ze to np tylko torbiel. Wspieraj ja teraz i nie daj po sobie poznac strachu, skoro ona taka lekliwa. TRZYMAM KCIUKI :)
@muchabzz: No skoro masz na klacie c---i to tak :D Nie no badanie krwi sobie zrób, OB i zobaczysz czy nie ma jakiegoś stanu zapalnego, jak będzie to możesz drążyć temat
@cyberyna: a to akurat juz jest w drodze ale nie w tej klinice. Ogólnie w UK jest tak, że nawet jak nie pilnujesz pewnych spraw to sami do ciebie dzwonią, że masz prawo do badań i prewencji
@muchabzz: u młodych kobiet takie zmiany w piersiach to często łagodne guzki tzw. fibroadenoma. Nie ma co zakładać najgorszego od razu. Ale propsy za to ze sam zaciągnąłeś ja na badania.
@muchabzz: Ciekawi mnie, czy jak wymacałeś, to od razu powiedziałeś że coś znalazłeś, czy dokończyłeś i powiedziałeś później? Czy wymacałeś i kontynuowaliście jak gdyby nigdy nic? ( ͡°͜ʖ͡°)
#zdrowie #logikarozowychpaskow mam nadzieje ze #wygryw #rak
Komentarz usunięty przez autora
nie wiem co gorsze w takiej sytuacji. Ten guzek czy taki